Labākie restorāni Rīgā 2019

Jau piekto gadu pēc kārtas norisinās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja rīkots konkurss, kas nosaka labākos restorānus Latvijā. Lai arī vairāki restorāni stingri notur savas pozīcijas, šis konkurss ir lieliska iespēja ļaut restorāniem pilnveidoties un tiekties kļūt labākiem – profesionālākiem un kvalitatīvākiem.

Sākotnēji tiek atlasīti 60 restorāni, ko ievēl latviešu šefpavāri un restorānu jomas eksperti. Tālāk tiek veidots tops no 30 labākajiem restorāniem visā Latvijā, ko nosaka ārvalstu žūrija no tādām valstīm kā Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Dānijas, Ungārijas, Nīderlandes, Norvēgijas un Polijas. Katrs restorāns tiek apmeklēts un vērtēts pēc konkrētiem nosacījumiem – ēdieniem un dzērieniem, apkalpošanas un restorānā valdošās atmosfēras. Šajā rakstā apkopota statistika par šī gada labākajiem restorāniem Latvijas galvaspilsētā, Rīgā.

Šis konkurss ir lieliska iespēja restorāniem sevi pierādīt un pārliecināt par savām vērtībām. Taču arī īsteniem gardēžiem no visas pasaules šis konkurss ir noderīgs, jo tiek iezīmēti klasiski restorāni ar pārliecinošiem ēdieniem, kā arī jauni restorāni, ko vēl izmēģināt. Tiek noteikts arī atsevišķs tops ar jaunajiem restorāniem, kas izpelnījušies uzmanību ar gardiem ēdieniem, atzinīgu interjeru un fantastisku gaisotni.

Rīgas labākie restorāni

Rīgā ir daudz patiešām lielisku restorānu, kur nobaudīt gardas vakariņas ar sen nesatiktu draugu vai nosvinēt kādas īpašas svinības, iespējams, pat kāzas. Šajā sarakstā, balstoties uz ekspertu vērtējumiem un viedokļiem, ir apkopoti labākie restorāni Rīgā.

Labākie restorāni Rīgā uz kartes

Esam labākos restorānus Rīgā apkopojuši vienā kartē. Saraksts ar visiem restorāniem raksta turpinājumā.

Purpura krāsā ir labākie restorāni, bet zaļajā – labākie jaunie restorāni.

Visi TOP30 labākie restorāni Latvijā ar karti apkopoti rakstā 30 labākie restorāni Latvijā.

1. Restorāns Vincents

Vincents ir restorāns, kas iedvesmo pasaules konkurentus jau no 1994.gada. Ēdienkarte tiek mainīta katru gadalaiku, pielāgojoties sezonas labumiem. Vincenta maltīšu pagatavošanā tiek izmantoti svaigākie un augstvērtīgākie produkti no latviešu mazajiem zemniekiem, kā arī piemeklētas dažādas veltes no visas pasaules.

Apvienojot klasisko ar moderno Eiropas virtuvi, restorāna Vincents šefpavārs Oskars Sprukts apmeklētajiem piedāvā nogaršot īstus meistardarbus. Restorāna ēdienkarte ir plaša un piemērota katrai gaumei, taču vērts izcelt ekskluzīvo iespēju nogaršot Eiropas labāko vīnziņu izmeklētus vīnus kopā ar kādu no Vincenta īpašajām sieru izlasēm. Restorāns ieguvis apbalvojumus kategorijās ‘’ Labākais serviss’’, ‘’Labākie dzērieni’’, un ‘’Restorāns ar ilglaicīgāko sniegumu’’.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 19.

2. Valtera restorāns

2013.gadā restorānu klāstu papildināja šefpavāra Valtera Zirdziņa atvērtais Valtera restorāns. Šefpavārs pārliecinās par to, ka 90% no visām ēdieniem nepieciešamajām izejvielām nāktu no vietējiem latviešu zemniekiem. Restorāns iestājas par Latvijas produktiem, veidojot sezonālu un mūsdienīgu latviešu virtuvi. Vietas iekārtojums ir senā un latviskā stilā, simbolizējot vienkāršību.

Valtera restorāna ēdienkarte tiek mainīta balstoties uz sezonas produkciju, tāpēc bieži vien ir sagaidāmi dažādi jaunumi. Rudens sezonā restorāna apmeklētājus priecē tādas dabas veltes kā baravikas un tomāti, kazas siers un grilsiers, kā arī brieža gaļa un dažādu zivju ēdieni. Taču īpašais sezonas jaunums ir mazā ceļojuma ēdienkarte – 8 kārtu maltīte, kas, balstoties uz nosaukumu, ievedīs īstenā garšu piedzīvojumā. Restorāns ieguvis apbalvojumu kategorijā ‘’Labākais šefpavārs’’.

Restorāns atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā 8.

3. Restorāns 3

Īstenu dabas garšu dažādās variācijas iespējams nobaudīt Restorānā 3 – modernā, taču silta rakstura iekārtojumā pašā Vecrīgā. Caur milzu logiem iespējams vērot Vecrīgas ielā notiekošo kustību, vienlaicīgi baudot restorānā izveidoto romantiski industriālo gaisotni. Ēdieni tiek gatavoti divu šefpavāru, Jura Dukaļska un Ērika Dreibanta, vadībā.

Restorāna šefpavāri iestājas par atbildīgu produktu audzēšanu un ēdienu pagatavošanā pārliecinās par to, ka pilnvērtīgi tiek izmantotas visas produkta izejvielas. Restorāna moto ir gatavot gardu ēdienu un vienlaicīgi rūpēties par dabu, lai saviem bērniem atstātā zeme būtu labāka, nekā tā tika saņemta. Katru dienu pēc plkst. 18:00 iespējams nobaudīt gardu 9 kārtu ēdienu degustāciju gan gaļēdājiem, gan arī veģetāriešiem. Restorāns ieguvis apbalvojumu kategorijā ‘’Restorāns ar stabilāko sniegumu’’.

Restorāns atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3.

4. St. Petrus

Restorāna garša tiek veidota, apvienojot Baltijas mūsdienu virtuvi ar pasaules kulinārijas trendiem un moderno nordisko jeb ziemeļu virtuvi. Šefpavārs kopā ar restorāna talantīgo komandu katru sezonu izveido jaunu ēdienkarti. Restorāna iekārtojums ir moderns un klasisks vienlaikus, tas piemērots gan svinībām un banketiem, gan arī gardām ikdienas vakariņām un sevis palutināšanai ar jaunas garšas atklāšanu.

Ēdienkartes tiek izveidotas atsevišķi ikdienas maltītēm, biznesa pusdienām un banketiem. Ikdienas ēdienkartē manāmi tādi labumi kā baraviku zupa, kukurūzas cālis, lieliska steiku izvēle un rudens sezonai aktuāli dzērveņu un ābolu deserti. Biznesa pusdienu piedāvājumāir grilēta vistas krūtiņa un cūkgaļas karbonāde. Restorāns St. Petrus lepojas arī ar plašu vīna karti.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skārņu ielā 11 – 2.

5. Dome zivju restorāns

Jau no 2009.gada izcilu reputāciju ieguvušais Dome zivju restorāns turpina pārsteigt ar jaunām sezonas ēdienkartēm un priecēt viesus ar neparastām zivju ēdienu variācijām. Šefpavārs Kristaps Sīlis labprāt pārsteidz viesus ar izteiktu un sabalansētu garšu, tajā pašā laikā piedāvājot kvalitatīvus sezonas produktus un svaigas zivis no pašas Pāvilostas zivju audzētavas.

Restorāna iekārtojums ir klasisks un romantisks, taču telpu lieliski papildina augi. Piešķirot šo dārza sajūtu, restorānā iespējams sajust īpašu dabas maģiju, kas vēl vairāk izceļ romantisko gaisoti. Ēdienkarte piedāvā nogaršot izcilus zivju ēdienus ar gardām sezonas piedevām rudens noskaņās. Ir pieejama arī degustāciju ēdienkarte, kas sastāv no pieciem šefpavāra atlasītiem labākajiem ēdieniem, kurus iespējams papildināt ar īpaši piemeklētiem vīniem.

Restorāns atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā 4.

6. Robata Grill Bar COD restorāns

Vieta, kur nobaudīt īstenu japāņu virtuvi un gardus kokteiļus, ir Robata Grill Bar COD restorāns. Tā iekārtojums minimālā un askētiski elegantā interjerā ļauj izbaudīt patīkamu atmosfēru un patiesi atpūsties no ikdienas steigas. Restorānā ir bāra lounge zona, kur iespējams nogaršot kādu no japāņu izteiksmīgākajiem kokteiļiem. Savukārt maltītes laikā viesiem ir iespēja iepazīt japāņu kultūras tradicionālos ēdienus ar mūsdienu piesitienu.

Restorāns izceļas ar to, ka ir pirmais Latvijā, kā ēdienkartē esošie ēdieni galvenokārt tiek gatavoti uz robatas grila. COD restorāna apmeklējuma laikā iespējams nobaudīt tādas japāņu klasikas kā tempura un suši. Bārā ir pieejama īpaši plaša dzērienu karte, kuras atlasītie dzērieni lieliski papildinās maltīti.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Tērbatas ielā 45.

7. The Catch japāņu restorāns

Restorāns, kura firmas zīme jau gadiem ilgi ir svaigas, kvalitatīvas zivis, ir The Catch. Šis restorāns piedāvā iepazīt japāņu ēdienu garšas, baudot maltīti mūsdienīgā un neformālā gaisotnē. Restorānā valdošā atmosfēra ir jautra, jo apkārtni veido unikāls dizains, koka akcentu sajaukums ar spilgtas krāsas mēbelēm un uz sienas esošais zivs grafiti. Restorāna filozofija uzsver, ka katrs apmeklētājs ir īpašs, tāpat kā katra ēdienreizi ir kā dzīves svinēšana.

Ēdienkartē piedāvātie ēdieni iepazīstina ar japāņu gastronomisko kultūru un ļauj pagaršot tādus zīmīgus ēdienus kā dažādu veidu rāmenus, uz robata grila karsētus dārzeņus, gaļu un jūras veltes. Desertā iespējams nobaudīt vienu no japāņu izcilākajiem saldumiem ‘’mochi’’ vai nogaršot īpašo sorbeta izlasi.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Antonijas ielā 12.

8. Riviera restorāns

Vieta, kas piedāvā sajust Francijas, Grieķijas un Spānijas garšu, ir Vidusjūras restorāns Riviera. Tā šefpavārs Jānis Sokolovskis ir vairāku starptautisku kulinārijas konkursu laureāts un, balstoties uz Vidusjūras valstu virtuves tradīcijām, izveidojis plašu ēdienkarti. Restorāns ir saulains un ar maigu, gaišu interjeru. Restorānā esošie plaukti ir piepildīti ar simtiem vīna pudelēm, parādot, ka pie ēdieniem iespējams izvēlēties kādu īpaši izmeklētu, vienu no vairāk kā 450 piedāvātajiem vīniem.

Restorāns Riviera jau no 2014.gada viesus priecē ar burvīgu ēdienkarti. Tajā ir milzu austeru piedāvājums, kuru iespējams papildināt ar gardām piedevām. Tāpat ēdienkartē ir īpaši piedāvājumi divām personām – uzkodu plates no jūras veltēm un dažādiem Vidusjūras reģionu sieriem. No gaļas ēdieniem restorāns piedāvā ekskluzīvu iespēju nogaršot 24 mēnešus vītinātu šķiņķi un astoņkāji ar rukolu.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 31.

9. Valmiermuižas vēstniecība

Gadsimtiem senās Valmieras muižas atdzimšanas stāsts un veiksme oriģinālas alus garšas ražošanā jutams Valmiermuižas vēstniecībā. Restorāns piedāvā nogaršot latvisku ēdienus vienkāršā, taču ļoti mūsdienīgā bāra atmosfērā. Lieki piebilst, ka restorāns piedāvā milzu alus izvēli. Lai nogaršotu īsteni kvalitatīvu Valmiermuižas alu, šī ir īstā vieta. Katram ēdienam tiek piemeklēts saskanīgs alus, par ko droši var jautāt palīdzību laipnajiem restorāna viesmīļiem.

Valmiermuižas vēsturiskais gars un pārliecība par latviešu garšu ir izteikti jūtama restorāna ēdienkartē. Tā nav pārāk plaša, taču piedāvājumā ir lieliska alus uzkodu izvēle. Sākot ar klasiskām uzkodām kā ķiploku grauzdiņi un siera standziņas līdz pat kam neparastākam, piemēram, paniņās marinēta alus vista vai dedzināts ķirbis ar zilo sieru. Pamatēdienā iespējams nobaudīt gardu brieža gaļas burgeru, dūmotas cūkas pavēderi u.c. gardumus.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Aristida Briāna ielā 9a.

10. Restorāns ”Muusu”

Gardu Eiropas virtuvi saskaņā ar latviešu sezonas akcentiem iespējams nobaudīt Muusu restorānā. Tas garantē produktu kvalitāti un smalku pieeju garšu niansēm. Šefpavāres Inas Poliščenko pieredze pavārmākslā ļaus nobaudīt tradicionālus Eiropas virtuves ēdienus, kuros prasmīgi tiek sakombinēts klasisks un mūsdienīgs garšu kokteilis. Restorāna interjerā manāmas vienkāršas līnijas, dabas elementu – koka un ķieģeļu – pielietojums, radot izsmalcinātu un reizē komfortablu atmosfēru.

Ēdienkarte piedāvā nogaršot tādus priekšēdienus kā lēnvārī gatavota teļgaļa ar sakņu dārzeņiem, zobenzivs seviče mango un avokado salsā, cepts kazas siera bušē vīstoklis, zandarta un garneļu ravioli u.c. Pamatēdienā iespējams nobaudīt dažādus gaļas ēdienus, izcilu liellopa filejas steiku un jēra karbonādi ar ribu. Ēdienkartē izceļas arī zobenzivs fileja un krāšņās piedevas.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skārņu ielā 6.

11. Kolonādes restorāns

Sezonāla un krāsaina ēdienkarte īsteniem gardēžiem, pasakaina un izsmalcināta lokācija, kā arī šarmants un mūsdienīgs interjers raksturo restorānu Kolonāde. Restorāna atrašanās vieta starp Brīvības Pieminekli, Latvijas Nacionālo operu un Laimas pulksteni, grezno pilsētas parku ieskāvumā ļauj baudīt skaistāko Rīgas ainavu gadalaiku maiņas. Restorāna šefpavārs Ainārs Volodka priekšroku dod Latvijas sezonālajiem produktiem, kuri kopā ar starptaustiskiem akcentiem veido īstu garšu baudījumu.

Restorāna piedāvātie vīni pie maltītes viesiem ļaus aizceļot uz tālajiem Itālijas laukiem un Francijas ielejām. Tos iespējams baudīt ar īstenām itāļu picām un gaļas bumbiņām vai nogaršot ko tradicionālāku. Pamatēdienu ēdienkartē lielisku garšu baudījumu iespējams gūt ar jūras veltēm baltvīna–sviesta mērcē, vai arī nogaršojot nogatavinātu liellopgaļas antrekotu ar stepes baravikām.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Brīvības bulvārī 26.

12. Bibliotēka No. 1 Restorāns

Pēc 2019.gada rekonstrukcijas, Bibliotēka No. 1 restorāns ir gatavs uzņemt viesus vēl stilīgākā un modernākā atmosfērā. Restorāns ir veidots kā koncepta vīna un šampanieša bārs pirmajā stāvā, kur apmeklētājiem sniegta iespēja laiski malkot kokteiļus. Taču restorāna otrais stāvs ir veidots gardu maltīšu baudīšanai un ilgāka laika kavēšanai. Kopumā restorāns piedāvā trīs dažādas ēdienkartes.

Šefpavārs Kaspars Barsukovs izveidojis lieliskas ēdienkartes, kā arī īpašos piedāvājumus – Šefpavāra zelta izlasi, kas sastāv no septiņu kārtu ēdieniem. Kā arī vīnziņa Ivo Orlova izmeklētu vīnu degustācija ar iespēju nogaršot sešas dažādu vīnu glāzes. Ēdienkartē ir plaša gaļas ēdienu izvēle, taču noteikti nav aizmirsts arī par veģetāriešiem un vegāniem. Bibliotēkā No. 1 iespējams baudīt arī laiskas vēlās brokastis svētdienas pēcpusdienās.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Tērbatas ielā 2.

13. Gutenbergs terase

Gutenberga senajā un skaistajā viesnīcā, kas darbojas jau vairāk kā 30 gadus, viesus ciemos aicina Gutenberga terases restorāns. Tā apmeklējums ir iespēja sevi palutināt ne vien ar gardu maltīti, bet arī ar nepārspējamu Vecrīgas skatu no ēkas jumta terases, kas ir atvērta no pavsara līdz pat ziemai. Šefpavāra Inga Feldmaņa izveidotā ēdienkarte sniedz iespēju nogaršot uz grila gatavotu ēdienu, reizē uzzinot vairāk par Gutenberga vēsturi.

Restorāna rūpīgi izstrādātajā ēdienkartē iespējams nogaršot tādus neparastus ēdienus kā siltos astoņkājīšu salātus, taimiņa fileju un izcilu steika izlasi, kā arī Gutenberga firmas zīmes desertu – pašu gatavotu Cielaviņu. Restorāns lepojas ar vairāk kā 150 gadu garumā gūtu pieredzi kvalitatīvas kafijas gatavošanā, kā arī piedāvā ļoti plašu džinu izvēli.

Restorāns atrodas Vecrīgā, Doma laukumā 1.

14. Portofino restorāns

Restorāns, kur nobaudīt autentisku itāļu virtuves garšu un sajust draudzīgu atmosfēru, ir Portofino restorāns. Tā iekārtojums ir vienkāršs un nepiespiests, taču galdus rotā izsmalcināts galdu klājums, liecinot par izcilu kvalitāti un servisu. Portofino piedāvā plašu vīnu izvēli no pašiem Itālijas laukiem, ko saskaņot ar gardajiem ēdieniem.

Ēdienkarte ir ļoti daudzveidīga, lai arī tajā noteikti ir sagaidāmās vērtības un itāļu virtuves klasikas – sierīgas picas, krēmīgas pastas un gardi risoto. Kā arī īpaši liela izvēle restorāna viesiem tiek piedāvāta zivju un gaļas ēdienos. Šis restorāns noteikti ir jāapmeklē gan īstena itāļu ēdiena cienītājiem, gan arī tiem, kuru ēdiena izvēles ir vegāniskas vai bezglutēna. Šādi ēdieni itāļu kultūrā tiek pasniegti gavēņa laikā, liecinot par svaigo produktu veselīgumu.

Restorāns atrodas Klusajā centrā, Ausekļa ielā 7.

15. Garage vīna bārs

Vieta, kur nobaudīt izsmalcinātu un plašu vīnu klāstu, ir demokrātiskais Garage vīna bārs. Tur iespējams pavadīt lielisku vakaru plašā draugu lokā un labi pavadīt laiku modernā atmosfērā, kurā jaušami seni akcenti, piešķirot vietai īpašu noskaņu. Šo bāru ir iecienījušas sabiedrībā zināmas personības, tāpēc, malkojot vīnu, vari satikt arī Kailiju Minogu, piemēram.

Apmeklētājiem tiek piedāvāts arī izsmalcināts ēdiens, ar ko papildināt vīna iegūtās garšas. Ēdienkarte regulāri tiek mainīta – darba dienu laikā pat divas reizes. Sākot ar gardām brokastu omletēm un ar mīlestību pagatavotām kafijām, līdz pat ekskluzīviem pamatēdieniem un saldiem desertiem. Šī ir vieta īstenam garšu piedzīvojumam, ko novērtēs ik katrs gardēdis.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 83/85.

16. Restorāns Entresol

Restorāns, kura smalkajā un šarmantajā interjerā jūtams dabas pieskāriens, ir Entresol. Šefpavārs Raimonds Zommers augsti vērtē latviešu vietējos produktus, kas tiek izmantoti ne vien latviešu, bet arī citu tautu virtuvju pārstāvēšanā. Šefpavārs ir īpaši iecienījis franču virtuves ēdienu gatavošanu, kas arī atspoguļojas restorāna ēdienkartē. Lai maltītes laikā veidotu pilnvērtīgāku baudījumu, Zommers iesaka izvēlēties knapas jeb mazas uzkodas, ar ko raisīt garšu kārpiņu darbību.

Ēdienkartē ir plašs knapu piedāvājums, sākot ar karamelizētu kazas sieru ar biešu pireju un beidzot ar jērgaļas ravioli ar sēņu buljonu un olu pērlēm. Par pamatēdienu iespējams izvēlēties tādus latviešu ēdienus kā, piemēram, biezpiena klimpas ar kaņepēm un ceptu jūras vilka foreli. Vai arī izvēlēties ko no citu tautu virtuves, piemēram, ceptas tīģergarneles ar kalmāriem vai grilētu pīles krūtiņu ar karamelizētiem burkāniem. Garšu baudījums garantēts.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 22.

17. Kaļķu vārti

Restorāns, kas atrodas pašā Vecrīgas sirdī un kura iekārtojumā manāms art deco stils ar latviešu darinātiem akcentiem, iespējams iesaistīt sevi īstā garšu ceļojumā. Restorāns Kaļķu vārti piedāvā plašas un modernas telpas, kur ieturēt gardu maltīti. Šefpavāri rūpējas par to, lai viesiem tiktu piedāvāti tradicionāli un latviski ēdieni ar mūsdienu garšas akcentiem no citu tautu virtuvēm. Vienlaicīgi restorānā īpašās svinībās iespējams iesaistīt līdz pat 250 cilvēkiem.

Restorāna ēdienkarte pieskaņota interjeram – tā ir mūsdienīga, taču saglabā arī senas un tradicionālas garšas. Kaļķu vārtu restorāns piedāvā lielisku pamatēdienu izvēli un iesaka viesiem nogaršot ceptu sama fileju mandeļu garozā, liellopgaļas steiku Brenguļu alus mērcē vai batāšu un melno pupiņu sautējumu. Kā arī nedrīkst aizmirst par restorāna firmas desertu ‘’Kaļķu vārti’’.

Restorāns atrodas Vecrīgā, Kaļķu ielā 11A.

18. Forest restorāns

Latvijas modernās un Eiropas klasiskās garšas savijas kopā restorānā Forest. Restorānā mājo romantiska atmosfēra. Iekārtojums liecina par mājīgu un omulīgu gaisotni, kurā ieturēt mierpilnas vakariņas, vērojot Rīgas kanālu. Tāpat restorāns piedāvā rīkot biznesa tikšanās, seminārus, korporatīvos pasākumus un prezentācijas, vienlaicīgi restorāna telpās uzņemot ap 50 cilvēkiem.

Restorāna ēdienkartē ir īpašs degustācijas piedāvājums, baudot vakariņas ar sešu dažādu ēdienu nogaršošanu. Uzkodu piedāvājumā dominē sezonai atbilstoši produkti, to starp, biešu karpačo uzkoda, krāsnī cepts un medots kazas siers, kā arī ekskluzīvas jūras ķemmītes ar viegli marinētu sīpolu kaņepju eļļā. Dzērienkartē viesiem tiek piedāvāti latviešu vietējie dzērieni, to starp, dažādi ali un kvass, kā arī bērzu sulas putojošais vīns, aroniju stiprvīns un daudzi citi vienreizēji dzērieni, ko noteikti vērts nogaršot pie atbilstošas maltītes.

Restorāns Rīgas centrā, Raiņa bulvārī 21.

19. 3 pavāru restorāns – Tam labam būs augt

Restorāns, kas balstīts uz triju šefpavāru – Mārtiņa Sirmā, Artūra Trinkuna un Ērika Dreibanta vērtībām un pieredzi, neliks vilties. Restorāna interjers ir vienkāršs, moderns, taču mājīgs un izstaro mierpilnu atmosfēru. Ēdienu gatavošanā tiek izmantoti produkti no vietējiem zemniekiem, pārliecinoties par produktu selekciju atbilstoši augstajiem kvalitātes standartiem.

Restorāns ir strauji ieguvis popularitāti un vietu izcilāko Latvijas restorānu vidū. Ēdienkarte ir daudzveidīga, piedāvājot sezonai atbilstošus ēdienus no Eiropas virtuves. Iespējams nogaršot tādus sezonālus gardumus kā strausgaļas tartaru ar alus krēmu, akmeņasari ar kartupeļu–wasabi biezeni, liellopa ribas ar savvaļas ziedkāpostiem.

Restorāns atrodas Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4.

Jaunie Rīgas restorāni

Ar katru gadu tiek atklātas jaunas garšas, produktu kombinācijas un vispārējas idejas. Tāpēc arī manāms restorānu pieplūdums – katrs no tiem atšķiras ar ko īpašu un vēlas iepriecināt rīdziniekus ar gardu maltīti oriģinālā pieejā. Šajā sarakstā apkopoti ekspertu izvēlētie jaunie Rīgas restorāni.

1. Max Cekot Kitchen

Restorāns, kas lutina viesus ar sezonālu un gardu maltīti oriģinālā izpildījumā, ir Max Cekot Kitchen. Gatavojot ēdienu atvērtajā virtuvē, restorānā veidojas mājīga un patīkama atmosfēra. Interjers ir vienkāršs, taču mūsdienīgs – tāpat, kā restorānā piedāvātais ēdiens mūsdienu virtuves izpildījumā. Vēršot īpašu uzmanību katrai detaļai, restorāns mērķis ir maltītes ieturēšanu padarīt par īpašu notikumu.

Šefpavārs Maksims Cekots ir sarūpējis divas ēdienkartes, no kurām viena ir arī veģetāra. Tām klāt iespējams saskaņot vīnu degustāciju, taču restorāns ir parūpējies arī par bezalkoholisku dzērienu pieskaņošanu maltītēm. Max Cekot Kitchen rūpējas par augstas kvalitātes servisu un lieliskas maltītes pasniegšanu. Restorāns ieguvis apbalvojumu ‘’Labākais jaunais restorāns’’.

Restorāns atrodas Zemgales priekšpilsētā, Jelgavas ielā 42.

2. Chef’s Corner

Pašā klusā centra sirdī mīt jauns restorāns ar lielisku steiku un austeru izvēli. Šefpavārs Ēriks Līvmanis apgalvo, ka ēdienkarte tiek veidota tā, lai ik katrs restorāna viesis tiktu apmierināts. Tāpēc garšu baudījumam aicināts nodoties ikviens gardēdis, arī ar veģetārām ēdienu prioritātēm. Restorāna interjers ir smalks un elegants, katru maltīti padarot par svētkiem.

Šefpavārs lepojas ar oriģinālu pieeju ēdienu gatavošanai. Sezonas pieejamākie produkti tiek kombinēti visdažādākajās variācijas, pārsteidzot viesus ar gardiem jaunatklājumiem. Rudens garšu iespējams nobaudīt, izvēloties baraviku krēmzupu ar trifeļu skābo krējumu, taču neparastāka ēdiena izvēlei vērts nogaršot astoņkāja burgeru vai grilētu Jaunzēlandes tēra kari.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Jeruzalemes ielā 5.

3. Italissimo restorāns

Italissimo ir īsts itāļu restorāns, kur nobaudīt gardākos tradicionālos itāļu ēdienus. Restorāna interjers vēsta par draudzīgu un patīkamu atmosfēru, kas līdzinās māju sajūtai. Šajā restorānā ir arī bērnu stūrītis, tāpēc laipni tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Restorāna vērtības izteikti līdzinās itāļu vērtībām, tāpēc lielas ģimenes ir laipni gaidītas uz gardām vakariņām vai pusdienām.

Italissimo restorāna ēdienkarte ir pildīta ar īsteniem itāļu ēdieniem – picām, ravioli un pastām. Jo vairāk siera, jo labāk. No gaļas ēdieniem tiek piedāvāts kukurūzas cāļa šķiņķis un fileja, jēra karbonāde un liellopa filejas steika medaljoni. No zivs ēdieniem iespējams nogaršot Kalamaretti, melnās ātes fileju un astoņkāji. Ēdienkarte ir ļoti plaša, īpaši picu piedāvājumā. Ikkatrs šajā restorānā spēs atrast ko sev vēlamu.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Baznīcas ielā 27/29.

4. FISH HOUSE Brasserie de luxe

Augstas kvalitātes produkti, autentiskas garšas, siers no Etienne Boissy, ganībās audzēts noturēts Mezenc liellops, mūsu pašu laukos auguši cukīnī ziedi vai olas no brīvvaļā augušām vistām – restorāns FISH HOUSE Brasserie de luxe pārliecinās par izcilu produktu izcelsmi. Šefpavārs Jānis Zvirbulis pavārmākslu apguvis Francijā un ir pārliecināts par to, ka kvalitātē nevar būt kompromiss.

Ēdienkartē vienmēr aktuāli sezonas produkti un Eiropas virtuves ēdieni. Par eleganci un burvīgi pavadītu laiku galvo gan kaviāra uzkodas, gan apsvilināts Spāņu kalmārs, gan omāra un teļa dziedzeru lazanja, gan Luksemburgas makarūns desertā. Ēdienkarte balstīta uz jūras veltēm oriģinālās garšu kombinācijās.

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skolas ielā 29.

5. Restorāns Aprika

Aprika ir restorāns, ko izveidojis šefpavārs Ingmārs Ladigs – no maizes ceptuves atverot prestižu restorānu pie pašas Rīgas pils. Restorāna lokācija ir paredzēta mierpilnai maltītei ar burvīgu skatu uz pili. Ēdienos dominē sezonas labumi, kas pauž par īstenu latviešu garšu. Vienkārši gatavoti ēdieni pasniegti īpašā interpretācijā. Aprika restorāna interjerā manāma izcila vienkāršība un omulība, kas liek sajusties kā mājās.

Ēdienkarte regulāri tiek mainīta, taču tajā vienmēr atrodami latviešu ēdieni no vietējām saimniecībām. Iespējams nogaršot tādus labumus kā zoss krūtiņas cepeti, pašu kūpinātu sīgas fileju, rudenim piemērotu ķirbju krēmzupu un daudzus citus gardumus.

Restorāns atrodas Vecrīgā, Pils laukumā 4.

6. Restorāns Stage 22

Stage 22 ir restorāns, kas atrodas vienā no pasaules slavenajām viesnīcām Kempinski. Restorāns viesus priecē ar grandiozu skatu pāri visai pilsētai, izsmalcinātu interjeru un patiesi oriģinālu ēdienkarti. Restorāns atrodas viesnīcas augšējā stāvā un jumta, tas piemērots dažādu pasākumu rīkošanai, mūzikas atskaņošanai un īstas ballītes iegriešanai.

Restorāna bāra firmas zīme ir to veidotie kokteiļi. Piedāvājumā ir 22 kokteiļi, no kuriem puse ir oriģināli, taču puse ir klasisku kokteiļu. Oriģinālie kokteiļi reprezentē nozīmīgas vietas un pieminekļus, par ko iespējams izlasīt vairāk pašā dzērienu kartē. Ir veltīti kokteiļi tādiem vēstures un kultūras pieminekļiem kā Milda, Lielais Kristaps, Pēterbaznīca, Rīgas Pils u.c. kokteiļi, ko vērts nogaršot.

Restorāns atrodas Viesnīcā Kempinski, Aspazijas bulvārī 22.

Lai izdodas atklāt jaunas garšas!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *