Atrodi laiku Ziemassvētkos aiziet uz restorānu

Ziemassvētki ir skaisti svētki, kad apkārt virmo mīlestība un miers, patīkamas gaidas par svētku vakara mielastu un kopā būšanu ar ģimeni un visiem tuvākajiem cilvēkiem. Taču reizēm šis ideoloģiskais svētku sagaidīšanas iecerējums ne vienmēr sakrīt ar realitāti. Patiesībā svētku laiks var būt satraucošs un, dāvanu meklēšanas un saiņošanas pārņemti, mēdzam sevi nepamatoti nogurdināt. Tāpēc ir jāļauj sev atpūsties, no jauna iedvesmoties un palutināt sevi ar gardu maltīti kādā izsmalcinātā restorānā.

Lai arī Ziemassvētkos topā ir gatavot visu paša rokām – gan dāvanas, gan svētku dekorācijas, gan arī svētku vakariņas, varbūt tomēr dažreiz ir vērts gada beigās sevi apbalvot ar nesteidzīgiem svētkiem. Kādā šķietami aizņemtā vakarā atbrīvot laiku sev pašam, atcerēties, ka Ziemassvētkos ir jābauda miers un aiziet uz kādu burvīgu restorānu.

Restorāna apmeklējums katru ikdienas dienu spēj padarīt par īpašu notikumu, taču vēl vērtīgāk ir restorānus apmeklēt svētku laikā. Ziemassvētku sezona atnes skaistas dekorācijas, gardus ēdienus un tradīcijas, ko katrs restorāns interpretē pavisam dažādi. Šie ir tikai daži iemesli, kāpēc Ziemassvētkos ir jāatrod laiks aiziet uz restorānu.

Atpūta no ikdienas steigas

Svētki patīk visiem, un ja arī kādam tie tomēr nepatīk, tad tas noteikti ir milzu stresa dēļ, kas tiek pievienots klāt svētku gaidīšanai. Ziemassvētkos ir tik daudzas tradīcijas, kas ir jānotur – jāsagādā Ziemassvētku dāvanas, jāatved un jāsapucē eglīte, jānosūta svētku apsveikumi, jāiemācās dzejolīši, jāaizved bērni uz skolas Ziemassvētku pasākumu, jāparūpējas par ģimenes svētku maltīti… Lai arī visas šīs darbības galu galā sniedz pasakainu rezultātu un jauku svētku noskaņu, gatavošanās process ātri vien spēj sabojāt svētku sajūtu.

Ziemassvētku laiks ir diezgan liels skrējiens, taču ir jāiemācās ik pa laikam apstāties. Darāmie darbi un atpūta ir jāspēj salikt līdzsvarā, jo tikai tā šos svētkus var patiesi izbaudīt. Aiziet uz restorānu un no visa atpūsties ir lielisks pirms svētku terapijas veids. Satikt kādu sen nesatiktu draugu vai doties romantiskās vakariņās ar savu mīļoto. Baudīt kopā būšanu un nodoties nesteidzīgām sarunām.

Vai arī doties uz kādu vēl neapmeklētu restorānu, atklāt jaunas garšas, jaunu vietu un, pats galvenais, aiziet vienam pašam. Izbaudīt mieru vienatnē un iegūt jaunu enerģijas sparu no sezonālajiem ēdieniem un jaukās noskaņas. Atvēlēt uz brīdi laiku sev, padomāt par dāvanu idejām saviem mīļajiem cilvēkiem. Iedvesmoties un, iespējams, nākt klajā ar jaunu Ziemassvētku garšu, ko likt svētku galdā.

Īpaša Ziemassvētku garša

Ziemassvētki noteikti nav tie svētki, kuros uz galda uzlikt rosola bļodu un kādu kūkas gabalu. Ziemassvētku maltīte ir izpelnījusies īpašu reputāciju ar galdu, kas lūst no pārpilnības – speķa pīrādziņi, štovēti kāposti, vārīti kartupeļi, sulīgs cepetis, piparkūkas, burkānkūka ar dzērvenēm un tā varētu turpināt vēl un vēl. Šos klasiskos ēdienus svētku galdā sagaida ikviens viesis, taču galdu vienmēr iespējams papildināt ar kādu jaunu garšu. Un kur vēl labāk rast iedvesmu, ja ne restorānā – no profesionāla šefpavāra ēdienu šedevriem.

Restorānos Ziemassvētku laikā ir pieejamas īpašas maltītes, kas gatavotas no augstvērtīgiem un sezonāliem produktiem. Noteikti ir vērts sevi vai kādu tuvinieku palutināt ar svētku maltīti šefpavāru izpildījumā, kas parūpēsies par īstenas Ziemassvētku garšas izcelšanu.

Turklāt restorānu piedāvājumi ir tik atšķirīgi, jo tie atkarīgi no pārstāvētās pasaules virtuves. Pašmāju tradicionālos latviešu ēdienus iespējams nogaršot latviešu virtuves restorānos. Taču Rīgas centrā ir daudzi restorāni, kas piedāvā nogaršot arī Eiropas modernās virtuves ēdienus, Āzijas valstu garšu, Meksikāņu eksotiskās maltītes un daudzas citas. Atliek vien izvēlēties un doties īstenā garšu piedzīvojumā.

Vispārliecinošākais iemesls Ziemassvētku laikā aiziet uz restorānu tomēr ir un paliek atpūta – kas var būt labāks par atnākšanu uz izsmalcinātu restorānu un atpūtu no gatavošanas? Restorāna darbinieki parūpēsies par lielisku un profesionālu apkalpošanu, burvīgu atmosfēru un, pats galvenais, gardu un sātīgu maltīti.

Iedvesma svētku svinēšanai

Kad Ziemassvētku sezona ir sākusies, tad to nepamanīt ir neiespējami. Visur, kur tu dodies, skan svētku mūzika un tiek izvietotas tematiskas dekorācijas. Lielajos iepirkšanās centros parādās milzu Ziemassvētku eglītes, kas tiek sapostas mirdzošos rotājumos. Tas viss noteikti sniedz svētku noskaņu, taču arī iedvesmo un rada idejas, ko šogad svētkos pamainīt.

Restorāni nav izņēmums un arī tie uz Ziemassvētku sezonu sapucējas. Viesi tiek uzņemti ne vien ar gardu svētku maltīti, bet arī ar krāšņām dekorācijām un vispārējo uzlaboto atmosfēru. Šķiet, Ziemassvētkos viss ir labāks – mirdzošāks un vizuļojošāks, siltāks un garšīgāks, mierīgāks un skaistāks. Šajā gada laikā no restorāniem varam iedvesmoties un, gaidot maltīti, papētīt apkārtni un dažādās dekorācijās. Arī restorāni tomēr ietur savu individuālo stilu un tematiku, līdz ar ko arī svētku laikā paliek manāma savstarpējā atšķirība. Dodoties uz jau iepriekš iemīļotu restorānu, ir tik interesanti paskatīties, kā tajā esošā atmosfēra mainās svētku laikā.

Kad iedvesma jaunām dekorācijām un ēdieniem ir iegūta, tad, esot restorānā, noteikti ir jāpievērš uzmanība galda klājumam. Arī tas ir svarīgs svētku maltītes brīdis – pirms visi sanākuši ciemos, tiek klāts galds, rotāts ar dažādām dekorācijām, skaistām glāzēm, tematiskajām salvetēm un daudzām citām lietām. Un, lai arī mirklis, pirms visi sasēžas pie galda, ir tik īss, tas tomēr ir patīkams. Uzklājot galdu jaunā veidā ar krāšņiem rotājumiem, radīsies patīkama laba darba sajūta.

Un tieši ar to Ziemassvētki arī ir tik īpaši – mēs priecājamies, kad spējam kādam izpalīdzēt, kādu palutināt vai pārsteigt ar ko skaistu, mīļu un siltu. Tad kāpēc gan neizdarīt divas lietas vienlaikus un neaiziet uz restorānu, ja tas sniedz gan atpūtu paša sirdsmieram, gan arī iedvesmu padarīt svētkus jaukākus un iepriecināt citus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *