pavasara rigas restoranu nedela

Rīgas restorānu nedēļa 2024

Rīgas restorānu nedēļa ir burvīga iespēja doties nobaudīt gardas maltītes jau sen iecienītos un iemīļotos restorānos Rīgā. Vai arī gluži pretēji – izmantot iespēju atklāt kādu jaunu restorānu un kopumā garšīgi pavadīt brīvo vakaru. Rīgas restorānu nedēļa šogad norisinās no 8. aprīļa līdz 21. aprīlim. 

Rīgas restorānu piedāvājums arī šogad ir sadalīts trijās cenu kategorijās – 30 EUR, 35 EUR un 40 EUR. Šajā cenā tiek iekļauta triju ēdienu maltīte – uzkoda, pamatēdiens un deserts.

Rakstā varēsi atrast visus restorānus, to atrašanās vietu un arī piedāvājumu. 

Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumi kartē

Ērtākai pārskatīšanai zemāk kartē esam izvietojuši visus restorānus, kas piedāvā savu īpašo rudens ēdienkarti Rīgas restorānu nedēļas ietvaros.

  • Dzeltenīgā krāsa – 30 EUR piedāvājumi
  • Tumši zilā krāsa – 35 EUR piedāvājumi
  • Violetā krāsa – 40 EUR piedāvājumi

Kartē norādītie Rīgas restorāni

Šajā sadaļā apkopojām visus restorānus, kas piedalās rudens Rīgas restorānu nedēļā 2024. 

Vari arī izvēlēties kādu no sekojošajām saitēm, lai uzreiz nonāktu pie tev vēlamās cenu kategorijas:

30 eur restoranu nedela

Kategorija 3 ēdieni par 30 EUR 

Šogad Rīgas restorānu nedēļas ietvaros maltīti par 30 EUR ir iespējams nobaudīt 10 restorānos Rīgā. Ar daudzveidīgām ēdienkartēm šeit vislabāko piedāvājumu atradīs ikviens.

1. Restorāns “AOK City”

AOK City restorāns ir vieta, kur laipni tiek gaidīti visi. Piedāvātais ēdiens ir no vispasaules ar vietējo garšu notīm. Šogad būs izvēles iespējas gan uzkodā, gan pamatēdienā.

Uzkodā būs izvēle starp dūmota pīles krūtiņu, putnu aknu pastēti, šimeji, marinētām dzērvenēm ar grauzdētu rudzu maizīti VAI marinētas krāsainās bietes ar Stracciatella sieru, sīrupotiem rabarberiem un mārrutku mērci ar piparmētrām.

Pamatēdienā būs laša filejas konfits un tomātu baklažānu biezenis VAI krāsnī cepta batāte, rikota, agaves sīrups, trifeļu eļļa, grauzdētas drupinātas mandeles, jogurts, zaļo lociņu pētersīļu čimičuri.

Desertā – baltās šokolādes svaigsiera uzputenis, melnās šokolādes drumstalas, kardamona bizē, zemeņu sorbets.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Centrs, Stabu iela 30

2. Restorāns “Cabo Cafe”

Cabo Cafe restorāns ir mājīga vietiņa ar skaistu skatu uz Ķīšezeru. Šī būs iespēja ne tikai nobaudīt gardu maltīti, bet arī doties dabā un pirms maltītes izbaudīt jauku pastaigu ezera krastā.

Rīgas pavasara restorānu nedēļā Cabo Cafe cienās viesus ar ziedkāpostu popkornu uzkodā. Pamatēdienā varēs nobaudīt vai nu kukurūzas cāļa fileju Supreme VAI ceptu mencu ar terijaki mērci.

Desertā būs Brazo De Mercedes.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 12,50€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Arese: Mežaparka rajons, Roberta Feldmaņa iela 8A.

3. Restorāns “Čemodāns”

Čemodāns restorāns ir vieta, kur ceļot ar garšu palīdzību pa visu Eiropu. Šogad uzkodā būs burratas siers, rukolas pesto, parmezān putas, parmezān siers, marinēts cukini, pavasara zaļumi.

Pamatēdienā varēs izvēlēties starp pīles kājas konfitu, kartupeļu-prošuto sacepumu, karamelizētu kumkvatu, apelsīna sviesta mērcē VAI sama fileju, balto pupiņu biezeni, sojas pupiņas, krāsainiem burkāniem, buljona mērcē.

Desertā zemesriekstu parfē, šokolādes saldējums, karameļu krems, karameļu popkorns.

Adrese: Centrs, Ģertrūdes iela 39.

4. Restorāns “Colonel”

Colonel restorāns atrodas Vecrīgā, Līvu laukuma ieskautā nostūrī. Te ikdienā plašā piedāvājumā ir visdažādākie ali un multikulturāla ēdienkarte.

Rīgas restorānu nedēļā Colonel restorāns viesus cienās ar Waterzooi Beļģu vistas sautējumu uzkodā.

Pamatēdienā būs izvēlē svaigas mīdijas tomātu Marinara mērcē VAI truša stilbiņa konfits ar sviestā ceptiem Briseles kāpostiem un sparģeļiem, pasniegts ar ķiršu mērci

Savukārt desertā būs Oliebollen Beļģu virtuļi ar pūdercukuru.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīgā, Meistaru iela 23.

rigas restoranu nedela

5. Restorāns “Elefant”

Restorānu nedēļā piedalās arī viesnīcas Rixwell Elefant Hotel izsmalcinātais restorāns Elefant.

Uzkodā restorāna piedāvājumā būs pavasara salāti ar grilētu sieru un pašmāju dzērveņu želeju. Pamatēdienā – lēni gatavota liellopgaļa sarkanvīna mērcē, pasniegta ar kartupeļu maurloku biezeni un karamelizētiem burkāniem VAI raibais graudu salikums ar sparģeļiem un sieru.

Un maltītes noslēguma desertā varēs baudīt rabarberu kūku ar vaniļas saldējumu un aveņu mērci.

Restorāns lūdz veikt iepriekšēju rezervāciju. Darbalaiks: 15:00-23:00.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Zemgales priekšpilsēta, Kalnciema Iela 90.

6. Restorāns “Liberta”

Liberta ir gaumīgi iekārtots restorāns Vecrīgā pie Līvu laukuma. Šogad tas piedalās pavasara Rīgas restorānu nedēļā ar sezonālu krāsu un garšu kokteili.

Uzkodā tiks pasniegta bruscetta itāļu gaumē – vītināts šķiņķis, paipalu olas, paštaisīts spinātu krēmsiers un īpašā šefpavāra mērce

Pamatēdienā sekos Atlantijas laša filejas steiks pasniegts ar tvaicētiem sparģeļiem, čerri tomātiem un krēmīgu Holandes mērci.

Un desertā būs aveņu-citrusa panna cotta, citronu un aveņu pavasarīgs garšas sajaukums

Īpašie piedāvājumi:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 15€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Vecrīga, Kaļķu iela 11.

7. Restorāns “Medus”

Restorāns Medus piedāvā nobaudīt maltītes Eiropas virtuves gaumē.

Uzkodā viesi tiks cienāti ar ķirbju krēmzupu ar kazas sieru un karamelizētām ķirbju sēklām, savukārt pamatēdienā varēs mieloties ar medū glazēta kukurūzas cāļa fileju ar ceptu dārzeņu gratēnu un pavasara dārzeņiem.

Desertā gardēžiem būs medus kūka ar karameli, vaniļas saldējumu un ogām.

Adrese: Vecrīga, Skārņu iela 9

8. Restorāns “Miró”

Restorānā Miró ēdienkarte ir pieskaņota tam, kas redzams visapkārt. To raksturo plašums, daba un īpaši izmeklēti produkti no labākajiem Latvijas piegādātājiem.

Restorānu nedēļā šeit būs iespējams nogaršot sekojošu uzkodu – kartupeļu fondants ar dzidrinātu zivju buljonu, Grenlandes garnelēm, foreļu ikriem un mārrutku uzpūteni.

Pamatēdienā būs izvēle no 3 maltītēm –

  1. Ogļu krāsnī cepta jūras vilka fileja ar dārzeņu ratatuju un garšaugu mērci
  2. Kadiķos viegli kūpināta brieža karbonāde un lēni gatavota liellopa sirds ar sāls garozā ceptām bietēm, selerijas saknes biezeni, briedinātām sinepju sēklām un sarkanvīna mērci
  3. Karamelizēti burkāni ar krāsaino kvinoju, vējotiem ķiršu tomātiem, kalē čipsiem, jogurta gēlu un kalē kāpostu mērci

Deserts – zemeņu muss ar marinētām zemenēm, zemeņu sorbertu, pilngraudu kviešu miltu drupinājumu, švamkūku un citronu gēlu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Ziemeļu rajons, Mīlgrāvja iela 16.

9. Restorāns “Tapas Tapas”

Restorāns – bārs Tapas Tapas atrodas Wellton Riga Hotel & SPA 1. stāvā un piedāvā klasisku ēdienu izvēli, ko iedvesmojusi gan mūsdienu Latvijas, gan pasaules ēdienu garšas.

Rīgas restorānu nedēļā šeit varēs nogaršot Smiltenes Burratas sieru ar ceptu cukīnī un lakša pesto.

Pamatēdienā izvēlē būs teļa gaļa ar pīles olu un mājas gaumē ceptiem kartupeļiem VAI Burtnieku zandarta fileja ar spinātiem un ķirštomātiem.

Un desertā pistācijas kūka ar zemeņu pērlēm.

Darba laiks:

  • Ot. – Cet. 14:00 – 22:00,
  • Pk. – Se. 14:00 – 23:00,
  • Sv. – Pr. slēgts

Īpašajā piedāvājumā: 1 šefpavāra kompliments.

Adrese: Vecrīga, Vaļņu iela 49.

10. Restorāns ”Melnie Mūki”

Un vēl viens restorāns šajā cenu kategorijā ir restorāns Melnie Mūki. Viesi varēs sagaršot Eiropas virtuvi ar latviešu pašmāju garšu salikumiem.

Uzkodā būs liellopu tar-tars uz stobra kauliem. Pamatēdienā ravioli ar lasi, krēmsieru un kūpinātiem ikriem.

Desertā – dateļu braunijs ar sāļo karameli un saldējumu

Restorānu nedēļas piedāvājums pieejams no 15.04. līdz 21.04.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 7€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīga, Jāņa sēta 1.

pavasara restoranu nedela

Kategorija 3 ēdieni par 35 EUR

Rīgas restorānu nedēļas ietvaros maltīti par 35 EUR ir iespējams nobaudīt zemāk apkopotajos 26 restorānos Rīgā.

1. Restorāns ”Chambao”

Šogad pavasara Rīgas restorānu nedēļā piedalās arī Chambao – meksikāņu virtuves restorāns, kas ir slavens ar autentisku meksikāņu garšu, īpaši ar gardām brokastīm.

Restorānu nedēļas ciemiņi šeit varēs uzkodā baudīt Carnitas tacos ar konfitētu cūkgaļu, gvakamoli, pico de gallo mērci pasniegti ar salsa roja VAI veģetāros tacos ar plucinātu jackfruit, saldo kartupeli, gvakamoli, pico de gallo mērci pasniegti ar salsa roja.

Pamatēdienā izvēlē būs chili con carne ar liellopa malto gaļu, sarkanajām pupiņām, sieru, pasniegta ar nachos un chipotle mērci VAI veģetārais čili ar saldo kartupeli, melnajām pupiņām, sarkanajām lēcām, sieru, pasniegts ar nachos un salsa roja mērci.

Desertā būs churros ar pašgatavotu šokolādes čilli mērci.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Antonijas iela 12.

2. Restorāns “Beef room”

Beef Room ir brīvas atmosfēras restorāns, kur piedāvājumā ir augstas kvalitātes liellopa gaļa, taču netrūkst opciju arī veģetāriešiem.

Uzkodā būs zaļie salāti ar edamame pupiņām, avokado un parmezāna sieru. Pamatēdienā būs liellopa bifšteks ar vēršaci, kartupeļu biezenis ar pašgatavotām sinepēm, sīpolu marmelādi un sēņu veloute. Veģetāriešiem – dārzeņu steiks ar vēršaci, kartupeļu biezenis ar pašgatavotām sinepēm, sīpolu marmelādi un sēņu veloute.

Desertā varēs mieloties ar citronu tarti ar tapioca pērlēm.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 8€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīga, Grēcinieku iela 25.

3. Restorāns “Bon Vivant”

Restorāns Bon Vivant savus viesus jau vairākus gadus iepazīstina ar beļģu alu un tradicionāliem beļģu ēdieniem.

Uzkodā tiks piedāvāts kūpināta zuša un foreles tartars ar garnelēm, avokado un pikanto sinepju mērci. Pamatēdienā Bon Vivant restorāns gardēžus cienās ar jūras barbe ar bottarga’s ikriem, kabaču tagliatelle ar citronu krējuma mērci, pastinaka biezeni un bazilika pesto VAI varēs izvēlēties sutinātas liellopa gaļas ribiņas ar kartupeļu trifeļu biezeni, lāčpurnu sēnēm un kvasa buljona mērci.

Savukārt desertā būs šokolādes krēmsiers ar lazdu riekstiem, ogu gēlu, smiltērkšķu mērci un halvas saldējumu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīga, Mārstaļu iela 8.

4. Restorāns “5 elementi”

Restorāns 5 elementi ir skaista vieta, kur nobaudīt Eiropas virtuves ēdienus un sajust pavasara garšu.

Šoreiz piedāvājumā ir eklērs ar Kanādas sniega krabja gaļu, ābolu, zivju ikriem. Pamatēdienā tiek piedāvāta kukurūzas cāļa fileja sacepta briošā, šitake, maurloki VAI selerijas sakne sacepta briošā, šitake, maurloki pēc izvēles.

Desertā – milfejs ar ogām un vaniļas krēmu

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Klusais centrs, Elizabetes iela 7

5. B Bārs Restorāns

Restorāns B Bārs atrodas pašā Vecrīgas sirdī, Doma laukumā. Burvīgā restorāna atmosfēra šajā pavasarī tiks papildināta ar gardu piedāvājumu.

Uzkodā būs siera vafeļu groziņš ar biezpiena-lakšu musu, kraukšķīgiem griķiem un līdakas ikriem.

Pamatēdienā būs akmens asara fileja citrusu marinādē ar sviestā ceptiem pak čoi, bisque mērci un garneļu kraukšķiem VAI pašu gatavots pavasara rullītis pildīts ar kazas siera krēmu un spinātiem, sparģeļu konsomē.

Desertā baltās šokolādes un pieneņu ziedlapiņu krēms ar lazdu riekstu pralinē un baltvīna želeju.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetrās ēdiens.

Adrese: Vecrīga, Doma laukums 2

6. Kafejnīca “Annas Dārzs”

Annas Dārzs ir vieta, kur garšas un cilvēki satiekas. Tā ir mājīga un omulīga vietiņa, kur noslēpties no pilsētas drūzmas un steigas, iegrimt šūpuļkrēslā un sasildīties pie īsta kamīna. Un tas viss – ar gardu ēdienu un dzērieniem komplektā.

Uzkodā tiks pasniegts liellopa gaļas karpačo, trifeļu krēms, kaperu kraukšķi.

Pamatēdienā būs izvēle starp liellopa vaigu kroketi, ķiploku-kartupeļu biezeni, sakņaugiem, fenheļa marmelādi VAI Argentīnas garnelēm, safrāna risoto, sparģeļiem, kaltētiem ķiršu tomātiem.

Desertā šokolādes fondants, cepts saldējums.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Zemgales priekšpilsēta, Mūkusalas iela 44.

7. Restorāns “AC Lounge”

Restorāns AC Lounge atrodas viesnīcā AC Hotel Riga. Šajā restorānā varēs mieloties ne tikai ar mūsdienu Eiropas, bet arī ar Spāņu virtuves gardumiem.

Šajā pavasara restorānu nedēļā AC Lounge uzkodā piedāvās kūpinātu sparģeļu krēmzupu ar kazas sieru, piena putām un lakšu eļļu.

Pamatēdienā būs līdakas rulete ar spinātiem, vasabi – riekstu groziņu, ceptiem violetajiem un jaunajiem kartupeļiem, krēmīgu jūras velšu mērci un foreļu ikriem VAI pērļu grūbu risoto ar Mung pupiņām, zaļajiem sparģeļiem, mini burkāniem, trifeļu eļļu, ceptām gailenēm un parmezāna skaidiņām.

Desertā pekanriekstu tarte ar kļavu sīrupu un pašgatavotu rabarberu saldējumu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Dzirnavu iela 33.

8. Restorāns ”Cydonia Gastropub”

Cydonia Gastropub šogad arī piedalās pavasara Rīgas restorānu nedēļā. Tā ir mājīga vietiņa Rīgas centra Berga Bazārā, kur, ja lutinās saulīte un silts laiciņš, varēs arī mierīgi pasēdēt restorāna terasē.

Uzkodā varēs baudīt tako ar brieža gaļas tartaru meksikāņu gaumē. Pamatēdienā būs liellopa Flank steiks ar zaļo tomātu salsu un čimičuri mērci.

Savukārt desertā mieloties varēs ar gardu zaļo pistāciju bezē ar marakujas – mango musu un pistāciju saldējumu ar baltās šokolādes gabaliņiem.

Restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams no pulksten 17.00.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Rīgas centrs, Berga Bazārs, Dzirnavu ielā 84.

9. Fabrikas restorāns

Fabrikas restorāns atrodas Ķīpsalā pie pašas Daugavas, ar skaistu skatu uz pilsētu.

Uzkodā varēs izvēlēties starp cukini – baklažānu terīne citronu glazūrā ar dzeltenajām lēcām, tomātu džemu, pekanriekstiem un ķiploku maizi VAI topinambūra krēmzupu ar plūkātu bizona gaļu, sīpolu čatniju un ciabatu ar lakšu sviestu.

Pamatēdienā būs izvēle starp veselām 3 maltītēm:

  1. Barramundi zivs fileja ar krāsaino kvinoju, rapšu ziediem, ceptiem baltajiem sīpoliem un tamarinda – ingvera mērci
  2. Pavasara cāļa krūtiņa ar cāļa kājas konfitu, mango – ķirbju čatniju, brokoļiem ar valriekstiem un plūmju mērci
  3. Jēra rampsteiks ar cukurzirņu – zaļo zirnīšu risotto, rikotas sieru un piparmētru

Desertā – tiramisu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 15€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Ķīpsala, Balasta dambis 70

10. Restorāns “Fifii”

Fifii restorāns var lepoties ar šefpavāru – Remi Colpin, kas ir apceļojis visu pasauli un strādājis ne tikai Eiropā, bet iepazinis arī citu zemju virtuves, kas protams ļauj viņam variēt ar garšas niansēm. Bet tā kā Fifii ir vieta, kur tikties un baudīt dzīvi, neiztikt bez krāšņiem kokteiļiem.

Rīgas restorānu nedēļa Fifii restorānā atnesīs uzkodā Latvijas burratu ar trifelēm, marinētiem artišokiem, rukolu un mikrozaļumu maisījumu salātiem, nātru pesto.

Pamatēdienā būs jēra plecu rullītis ar jēra gaļas redukciju, pavasara sakņu dārzeņiem ceptiem sviestā un meža ķiploku lapām VAI jūras velna fileja, sparģeļi, cukurzirņi, selerijas biezenis, skābeņu krējuma mērce.

Desertā varēs našķoties ar rabarberu un baltās šokolādes ganašu, šokolādes drumstalām, rabarberu konfektēm, rabarberu ievārījumu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Jura Alunāna iela 2A.

11. Restorāns “Gutenbergs”

Restorāns “Gutenbergs terase” atrodas nelielajā bruģētajā Mūku ielā, botique viesnīcas “Gutenbergs” 5.stāvā. Enerģiskais šefpavārs Ingus Felmanis piedāvā lielisku grila virtuvi un laipnais personāls Jūs vienmēr sagaidīs ar viesmīlību un smaidu.

Šopavasar restorānu nedēļas laikā uzkodā varēs baudīt sviestā cepti sparģeļus, plaucētu olu, Bernēzes mērci.

Pamatēdienā būs grilēts melnā Angus filejas steiks, Jorkšīras pudiņš, spināti, austersēņu konfits.

Desertā skābeņu saldējums, vafele, pieneņu medus.

Piedāvājums pieejams no 8. līdz 14. aprīlim.

Adrese: Vecrīga, Doma laukums 1.

12. Restorāns ”Harper Woolf”

Harper Woolf ir vēl viens jauks restorāns, kas šogad piedalās Rīgas pavasara restorānu nedēļā. Kā restorāns pats sola, viesi pie viņiem ciemojoties varēs piedzīvot īsteni revolucionāru pieredzi kulinārijas jomā.

Uzkodā būs kolrābis ”Ravioli”, Argentīnas savvaļas garneles, Sudrablīnis foreļu ikri, biska pūtas, maurloki.

Pamatēdienā būs grilēta Jēra fileja, Chimichurri mērce, zaļo zirnīšu un piparmētru biezenis, yakiniki baklažāni VAI grilēta Makrele Miso glazūra, stracciatella, marinēti gurķi, little gem.

Savukārt desertā varēs nobaudīt gardu vārīta iebiezinātā piena siera kūciņu, kafijas, laima, sičuaņas piparu drumstalas, zelta glazūru, svaigas avenes, sorbertu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Rīgas centrs, Jēkaba iela 24.

13. Restorāns “Kaļķu vārti”

Kaļķu vārti tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Rīgas restorāniem. Tas atrodas skaistā Vecpilsētas ieliņā. Piedāvājums arī šoreiz ir krāšņs.

Uzkodā būs sāls mīklā ceptas baltās bietes rullītis ar Smiltenes buratas sieru, redīsu sorbertu un baltvīna-diļļu mērci.

Pamatēdienā būs strausa gaļas kvartets ar kartupeļu kruasānu, ziedkāpostu-spinātu biezeni, biešu poraino biskvītu un kalvadosa mērci VAI meža sēņu ravioli ar lakšu pesto un cietā siera putām.

Desertā – pārsteiguma kaste.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20.00€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Vecrīga, Jauniela 20

14. Restorāns “KOYA”

KOYA ir mūsdienīgs restorāns Daugavas krastā Andrejsalā ar skatu uz ostu un Pārdaugavu, kuru daudzi ir iemīļojuši ne tikai gardā ēdiena, bet arī skaistā skata dēļ. Un kopā ar izsmalcinātām vairāku kārtu maltītēm un gardiem dzērieniem – šis restorāns sniedz īstenu baudu gardēžiem.

Uzkodā būs garneļu karpačo, pasniegts ar mango gēlu, čili ievārijumu un nori lapu kraukšķi.

Pamatēdienā būs lēni gatavots brieža stilbs (osso buco) portvīnā un garšaugos, pasniegts ar kartupeļu – puravu biezeni un “Espagnole” mērci. Otrs variants – butes fileja, gatavota bazilika eļļā pasniegta ar puķuzirņu biezeni, dārzeņu čipsiem un austersēņu mērci

Desertā mandeļu – rabarberu strūdele ar tumšo kļavu sīrupu, pasniegta ar pašmāju jogurta saldējumu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Andrejosta, Andrejostas iela 5k-15.

15. Restorāns “La Kanna”

La Kanna restorāns darbojas pēc principa – viegli un gaumīgi. Arī restorānu nedēļas piedāvājums iepriecina ar ko vieglu un gardu.

Uzkodā būs Latvijā audzēta Arktiskā palija, tomātu ūdens, cūku pupas, jūras sparģelis, puntarella salāti, krāsnī gatavoti San Marzano tomāti, tomātu pārslas.

Pamatēdienā 2 izvēles – Latvijas stores fileja, skābeņu velutē, fermentēts ķiploks, apelsīnu pipari, sparģeļi, fenheļa-citronzāles krēms, palmu kāposts VAI lēni gatavota teļa karbonāde, krāsnā cepti sezonas dārzeņi, zoss gaļas spanokopita, lakšu gremolata, burkānu krēms.

Desertā rabarberu konfits, rabarberu uzpūtenis, cidoniju švammes kūka, laima kaviārs.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 18€

Adrese: Centrs, Tērbatas iela 5

16. Restorāns “Laivu centrs”

Laivu Centrs restorāns ir neliela zaļa oāze pilsētas centrā. Tā ir daļa no Laivu Centra jahtkluba uz mazās Zvirgzdu pussalas. Restorāna virtuvē valda moderna un eiropeiska gaisotne, bet neaizmirstot par Rīgā populārajiem ēdieniem.

Uzkodā 2 varianti – dārzeņu – spinātu krēmzupa ar kale čipsiem un kartupeļu drupačām VAI lēni gatavota pīles krūtiņa ar trifeļu majonēzi, marinētiem sīpoliem un zaļumu eļļu.

Pamatēdienā arī 2 varianti – foreles fileja garšaugu garozā ar seleriju biezeni, sparģeļiem un baltvīna-mārrutku mērci VAI lēni gatavoti cūkgaļas medaljoni ar dārzeņu bukstiņputru, pākšu pupiņām un sarkanvīna mērci.

Desertā skābā krējuma krēms ar medus biskvīta drupačām, medus čipsiem un apelsīna sorbetu.

Adrese: Latgales priekšpilsēta, Krasta iela 7.

17. Restorāns “Melnā bite”

Mājīgā un mūsdienīgā atmosfēra lieliski saskan ar restorāna Melnā Bite koncepciju. Restorāns viesiem piedāvā tradicionālos Latvijas un Eiropas virtuves ēdienus mūsdienīgā gastronomiskā interpretācijā.

Uzkodā tiks pasniegti svaigu redīsu un pavasara dārzeņu salāti ar skābeņu, nātru un meža ķiploku pesto.

Pamatēdienā tiks baudīta zivju gaļas mozaīka ar lasi, Baltijas mencu, marinētām bietēm, zaļo cukurzirņu biezeni un citrusaugļu ikriem VAI pašu gatavota vistas rulete ar pistācijām, savvaļas ķiplokos marinētu cukini, svaigu gurķi un pašmāju zaļumu eļļu.

Desertā sausserža parafē ar svaigo mājas sieru, ogām un piparmētru mērci.

Piedāvājums pieejams no 08. aprīļa līdz 14. aprīlim ar iepriekšēju rezervāciju.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīga, Audēju iela 13.

18. Restorāns “Ogle”

Ogle ir moderns restorāns, kur uz oglēm grilē starptautiskos ēdienus, malkas krāsnī cep picas, kā arī kokteiļu bārs.

Uzkodā būs groziņš ar kūpinātu skābo krējumu, marinētiem sīpoliem, baltijas siļķi un zaļumu eļļu.

Pamatēdienā – karamelizēta pīles fileja ar ceptiem dārzēņiem, gratēnu , brūklenēm un sarkanvīna mērci.

VAI jēra steiks ar apdedzinātu kartupeļu biezeni, sautētiem dārzēņiem un Rīgas balzāma mērci.

Desertā – baltās šokolādes mussa deserts ar siltu karameli un vietējām ogām.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīga, Kaļķu iela 4

19. Restorāns ar skatu “Osta”

Osta restorāns piedāvā nogaršot Eiropas virtuves ēdienus. Restorāna ēdienu piedāvājumā dominē zivju ēdieni un vietēji produkti. Saglabājot un izceļot produkta pamatgaršas tie tiek pagatavoti pēc modernām metodēm un laicīgās garšās.

Uzkodā būs Latvijas buratta siers, savvaļas ķiploku pesto, grauzdēta kartupeļu maize, sparģeļi, béarnaise mērce.

Pamatēdienā būs izvēle starp grilētu Arktiskās palijas balotīni, kvinojas kroketes, Ostas adžika, selerijas muss, sparģeļu – krējuma mērce VAI grilētu Nornieku strausu, lakšu čimičurri, kartupeļu un siera uzpūteni, kraukšķīgi sīpoli, sarkanvīna mērce.

Desertā rabarberu izjauktā tarte,ingvera drumstalas, citronu confit, vaniļas krēms.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 18€

Adrese: Ķīpsala, Matrožu iela 15

20. Riga Islande Hotel restorāns

Mājīgais un atmosfēriskais bārs/restorāns piedāvā plašu dzērienu klāstu un ēdināšanu. Tas atrodas Riga Islande Hotel viesnīcā un sniedz, iespējams, labāko panorāmas skatu uz Rīgas vecpilsētu un promenādi.

Uzkodā būs pieejami kraukšķīgie lapu salāti ar sviesta pupiņām, gurķiem, avokado un pikantu garšaugu aizdaru.

Pamatēdienā būs vidēji cepts liellopu steiks ar marinētiem burkāniem, krāsnī ceptiem kartupeļiem un sarkanvīna mērci.

Desertā melleņu, ērkšķogu krēms ar balto šokolādi.

Viesnīcas autostāvvieta restorāna viesiem bez maksas

Īpašie piedāvājumi:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 17€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Ķīpsala, Ķīpsalas iela 2.

21. Restorāns “RŪM Cocktail Bar”

RŪM Cocktail Bar ir kokteiļu bārs Rīgas centrā. “RŪM” ir kā radīts izcilas un izmeklētas garšas cienītājiem – oriģinālas kokteiļu receptes ar stāstu, īpaši pagatavoti ēdieni un izcilā “Kalve” kafija.

Uzkodā viesi varēs izvēlēties starp brusketu ar gvakamole, garnelēm tempurā un ceptiem ķiršu tomātiem VAI kokosriekstu – ziedkāpostu biezeņzupu ar čedara sieru un karamelizētiem valriekstiem.

Pamatēdiena izvēle starp cūkgaļas ribiņām ar melleņu mērci, kartupeļu biezeni un sparģeļiem ar maskarpone sieru VAI linguini pastu pesto mērcē ar saule kaltētiem tomātiem un burrata sieru ar maziem marinētiem pipariem.

Desertā paštaisīta siera kūka ar balto persiku mērci.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 30€

Adrese: Centrs, Aristida Briāna iela 9a.

22. Restorāns “Sokrāts”

Klasiska elegance un atturīgums formās, izmeklēts un daudzveidīgs saturs – šādas īpašības raksturo gan Monika Centrum Hotels viesnīcas klientu apkalpošanas veidu, gan vienu no tās vizītkartēm – restorānu Sokrāts. Restorāns izveidojis arī vegānās opcijas restorānu nedēļas ietvaros.

Uzkodā tiks pasniegta čeviče ar laša, tunzivs un mencas fileju, ume sezamu, Yuzu Ponzu mērci un Kizami wasabi.

Pamatēdienā izvēle starp veseliem 4 ēdieniem:

  1. Briežu gaļas steiks, ar Cassavas saknes oglēm, Kalē kāpostiem un brokoļu biezeni
  2. Grillēta ziedkāposta šķēle ar avokado krēmu, Čia ikriem un mango želeju
  3. Akmeņplekstes fileja ar Sicīliešu salsu, baltajiem sparģeļiem un spinātu-skābeņu espumu
  4. Ratatouille ar artišokiem, tomātu un garšaugu mērcē un Kalē kāpostu lapu čipsiem (VEG)

Desertā sarkano apelsīnu Pavlova kūka ar svaigām ogām un zemeņu želeju VAI avokado-kokosriekstu espuma ar riekstu-kļavu sīrupa salmiņiem un vegānu krēmu (VEG).

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā vegāns ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Elizabetes iela 21.

23. Restorāns “Stage22”

Šis ir restorāns, kas savus viesus priecē ar grandiozu skatu pāri visai pilsētai, izsmalcinātu interjeru un patiesi oriģinālu ēdienkarti.

Uzkodā varēs nogaršot jūras ķemmīšu ceviche.

Pamatēdienā vista terjaki mērcē.

Desertā matcha siera kūka.

Adrese: Vecrīga, Viesnīca Kempinski, Aspazijas bulvāris 22.

24. Restorāns “Tinto”

Tinto restorāns ir vislabāk zināms ar savu plašo un izsmalcināto vīna piedavājumu. Arī Rīgas restorānu nedēļa ir laiks, kad Tinto par papildus 20 EUR piedāvā maltītei piemeklēt piemērotus vīnus. Šogad piedāvājumā arī opcijas veģetāriešiem.

Uzkodā varēs nobaudīt sviestā ceptu liellopa mēli ar krēmsiera, mārrutku krēmu un svaigiem āboliem VAI pastinaku, Rikota siera panna cotta.

Pamatēdienā būs lēni gatavota liellopa astes lazanja VAI pupiņu humuss ar ceptiem, jaunajiem sparģeļiem

Desertā – limoncello tarte ar meringa krēmu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 59.

25. Restorāns “Zilā govs”

Zilā govs restorāns piedāvā nobaudīt saviem visiem tradicionālu latviešu virtuvi.

Uzkodā būs pieejami lapu salāti ar kartupeļiem, bekonu un zaļajām pupiņām VAI lapu salāti ar ceptu reņģu fileju, marinētiem sīpoliem, ķiršu tomātiem un aloji mērci.

Pamatēdienā būs 4 varianti:

  1. Liellopa filejas steiks ar grilētiem mini-dārzeņiem pasniegts ar brūkleņu mērci
  2. Zandarta fileja ar svaigiem salātiem, ķiršu tomāti, olīvām un krējuma-sinepju mērci
  3. Veģetārais dārzeņu kārtojums ar sēņu saldkrējuma mērci
  4. Zandarta fileja ar svaigiem salātiem, ķiršu tomāti, olīvām un krējuma-sinepju mērci vai

Desertā – Rupmaizes un šokolādes kārtojums ar kazas siera krēmu, brūkleņu konfi ar auzupārslu grilāžu un svaigām ogām.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens

Adrese: Vecrīga, Meistaru iela 21.

26. Restorāns “The Botanist”

The Botanist ir vēl viens fantastisks restorāns, uz kuru doties īstenā garšu piedzīvojumā. Turklāt restorāns atrodas pašā Rīgas centrā uz Brīvības ielas sākuma.

Uzkodā būs Urban Green Salad ar tofu vai kazas sieru, ceptas bietes, valrieksti, granātāboli, rukola, spināti, mikrozaļumi.

Pamatēdienā būs divas izvēles iespējas – pīles fileja, saldo kartupeļu biezenis, vīģe, brokolini, sarkanvīna – portvīna mērce, mikrozaļumu Gremolata VAI krāsnī cepts baklažāns, tahini, bazilika pesto, kvinoja, mikrozaļumi, svaigs kazas siers, ķiršu tomātu konfits, grieķu jogurts.

Desertā – mājas siera kūka, svaigas ogas, aveņu mērce.

Adrese: Rīgas centrs, Brīvības iela 37-1.

rigas restoranu nedela pavasara

Kategorija 3 ēdieni par 40 EUR

Par 40 EUR maltītes šogad ir sagatavojuši 15 izsmalcināti Rīgas restorāni. Tā kā izvēle ir liela, tad šajā sadaļā uzskaitīsim gardos piedāvājumus, lai vari vieglāk izvēlēties.

1. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt”

Pirmais piedāvājumā ir tik labi zināmais 3 pavāru restorāns. Šis ir atklātas virtuves tipa restorāns, kur varēs ne vien baudīt gardu maltīti, bet arī vērot tās pagatavošanas procesus.

Uzkodā restorāns piedāvāsr eņģu fileju vieglā ābolu marinādē, mārrutku skābais krējums, Latgales salāti, briedināta rudzu maize.

Pamatēdienā – pavasara jēra gurns ar lakšiem, kartupeļu krēms, lāčpurni, rozmarīna glazūrmērce.

Desertā balto sparģeļu uzpūtenis, līčijas, vaniļas karamele, skuju eļļa.

Piedāvājums spēkā no piektdienas līdz svētdienai 12:00 – 16:00 (vēlākais rezervāciju laiks).

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 19.00 b/a un 30.00 alkoholiskie dzērieni
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Jēkaba kazarmas, Torņa iela 4

2. Restorāns “Buržujs”

Dzīvesstila restorāns un austeru bārs “Buržujs” piedāvā nogaršot sezonālu Eiropas virtuvi, to starp izcilas austeres, Andrito kafiju un plašāko Skrīveru mājas saldējuma izvēli.

Rīgas restorānu nedēļā Buržujs uzkodā lutinās ar svaigām austerēm ar diļļu eļļu un cidoniju VAI kūpinātām austerēm ar tecinātu mārrutku krējumu un svaigu gurķi.

Pamatēdienā būs Latvijā audzēta arktiskā palija ar zaļo zirnīšu mussu, sparģeļu-fenheļa salātiem un citrusu eļļu VAI Latvijas liellopa gaļas steiks ar kūpinātu kartupeļu biezeni, dehidrētu olas dzeltenumu un ceptiem kaperiem.

Desertā vaniļas parfē ar rabarberiem.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Centrs, Berga bazārs, Dzirnavu iela 84.

Arī mēs esam pabijuši šajā restorānā un uzrakstījuši savu atsauksmi rakstā Austeru restorāna Buržujs atsauksme.

3. Restorāns “Chef’s Corner”

Chef’s Corner ir augstākā līmeņa Eiropas restorāns, kas iekļauts 30 labāko restorānu sarakstā ar nomināciju “Labākais jaunais restorāns” un “Labākie dzērieni”.

Uzkodā tiks piedāvāts akmens asara un skumbijas tartars, jūras zāļu buljonmērce, svaigs mārrutks.

Pamatēdienā – brieža sedls, baltie sparģeļi, pastinaks, sarkanvīna mērce.

Desertā – kafijas krēms, šokolādes pralinē, sāļā karamele.

Piedāvājums pieejams ar iepriekšēju rezervāciju no pirmdienas līdz ceturdienai laika posmā no 12:00-17:00 un svētdienās no 12:00 līdz 20:00.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Jeruzalemes iela 5.

4. Restorāns “Entresol”

Entresol restorāns ir izsmalcināts un šarmants, piedāvājot viesiem pašu labāko. Tas ir restorāns, kura smalkajā un šarmantajā interjerā jūtams dabas pieskāriens, kā arī augsti vērtēti latviešu vietējie produkti, kas tiek izmantoti ne vien latviešu, bet arī citu tautu virtuvju pārstāvēšanā.

Uzkodā būs liellopa karpačo, aitas siers, fazāna ola.

Pamatēdienā gaidāma mencas fileja, lakši, citrusu mērce.

Desertā rabarberu tarte.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 3

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 22

5. Restorāns “Ferma”

Izsmalcinātais Ferma restorāns atrodas pretī gleznainajam Viesturdārzam, Klusajā centrā. Restorāna maltītēs vienmēr vērojams latviešu tradicionālo ēdienu pieskāriens.

Šoreiz uzkodās izvēle starp svilinātu foreli ar saldskābo fenheļa mērci, svaigu gurķi, redīsu un avokado krēmu VAI pavasarīgu sparģeļu un zaļo zirnīšu zupu ar kūpinātu krējumu un rudzu grauzdiņiem

Pamatēdienā gaļēdājiem teļa karbonāde ar glazētu mēli, kāļa un pētersīļu biezeni, grūbu popkornu, karamelizētu kāli un dārzeņu demi glace mērci, savukārt veģetāriešiem kartupeļu klimpa ar sēņu-kāpostu pildījumu, parmezāna buljona mērci un garšaugiem.

Desertā pavasara rabarberu zefīrs ar rabarberu ogu compote, bazilika sorbets, kraukšķīgo cepumu, prosecco consome un piparmētras eļļu.

Šefpavāra kompliments – sparģeļu panna cotta ar viegli marinētiem zaļumiem un estragona majonēzi.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Valkas iela 7

6. restorāns ”Forest”

Restorāns Forest ir izsmalcināts restorāns pašā Rīgas centrā, kas piedāvā viesus cienāt ar gardiem sezonālajiem jaunumiem, sniedzot baudpilnu pieredzi.

Uzkodā būs laša tataki ar saulē kaltētiem tomātiem, olīvām, kaperiem un sīpoliem.

Pamatēdienā – sarkanvīnā sautēti teļa vaigi ar kartupeļu biezeni, selerijas sakni, burkāniem un sviestā ceptiem Briseles kāpostiem VAI zaļumu sviestā cepta jūras asara fileja ar zirnīšu biezeni, sviestā ceptiem savvaļas brokoļiem, patisoniem, cukīni, burkānu, dedzinātu sīpolu un biska mērci.

Savukārt desertā būs baudāma Forest “Napaleona” kūka ar brūkleņu ievārījumu.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 18€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Rīgas centrs, Raiņa bulvāris 21.

7. Restorāns “Garage”

Burvīga vieta, kur nobaudīt plašu vīnu klāstu, kas saskaņots ar gardu un izsmalcinātu ēdienu.

Restorāns viesiem ļaus nobaudīt dorādes seviči ar paniņām, zaļumu eļļu, zaļo ābolu un ikriem.

Pamatēdienā būs lēni gatavota teļa karbonāde ar kartupeļu kroketi, karamelizētiem jaunajiem burkāniem, briseles kāpostu un piparu mērci VAI sama krokete ar balto sparģeļu un ķimeņu putām, cukurzirņiem, maurloku eļļu un kalē čipsiem.

Desertā rabarberi, baltās šokolādes saldējums, magoņu krēms un pētersīļu maize.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 83/85.

8. Grand Palace Hotel restorāns “Seasons”

Grand Palace hotel restorāns ir izsmalcināts, augstas klases restorāns viesnīcā. Arī šoreiz restorāns piedāvās nobaudīt gardu maltīti elegantā un šarmantā atmosfērā.

Uzkodā tiks piedāvāts liellopa gaļas karpačo ar rukolu, medus sinepju mērce, trifeļu eļļa, ciedru rieksti, Soiras fermas siers, sēņu čipši.

Pamatēdienā – zandarta fileja ar zirnīšu biezeni, paprikas gremolata, jaunie kartupelīši, sparģeļi.

Desertā – zemeņu-bazilika parfē, piparmētru sūna, svaigas ogas.

Adrese: Vecrīga, Pils iela 12.

9. Restorāns “JOHN”

Restorāna John šefpavārs ir pārliecināts par to, ka lielisks ēdiens tiek gatavots vienīgi tad, ja tajā iegulda savu sirdi un dvēseli, kas šajā restorānā bez šaubām tiek veikts!

Uzkodā tiek piedāvāta mencas seviče, dedzināti sparģeļi, citrusa filejas, skābenes, salikornija, kinojas čipsis.

Pamatēdienā – brieža mugura, topinambūra krēms, karamelizēts bumbiers, plūškoka ogu kečups, lāčpurni.

Desertā rabarberu pavlova, bezē, siera muss, rabarberu kompots un sorbets, karamelizēta balta šokolāde.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Klusais centrs, Ausekļa iela 22.

10. Restorāns “Kolonāde. Mūsu stāsti…”

Restorāns Kolonāde. Mūsu stāsti… Tā ir vieta, kas piedāvā nobaudīt tradicionālos latviešu ēdienus ar burvīgu skatu uz Latvijas Nacionālo operu.

Šo pavasari piedāvājumā viegli liesmota dzeltenspuru tunča fileja, zivju balotīne, dillēs marinēts gurķis, avokado, čili-apelsīnu mērce, maurloku ajoli.

Pamatēdienā būs ātes fileja, ciedru riekstu-garšaugu salsa, sparģeļu-svaigsiera strūdele, melnās lēcas, garneļvēžu bisks VAI ribeye steiks (Urugvaja, barots ar graudiem), kartupeļu-trifeļu pudiņš, karamelizēti rozā sīpoli, rukola, burbona-saldkrējuma mērce.

Desertā citrona marmelādes kūciņa, rūgtās šokolādes ganašs, citrona karamele, mežrozīšu saldējums.

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 20€
  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Centrs, Brīvības bulvāris 26

11. Restorāns “Le Dome”

Restorāns Le Dome ļauj atklāt izsmalcinātu virtuvi ar franču motīviem. Te sagaida īsts, gastronomisks ceļojums. Visiem ēdieniem tiek pievērsta izsmalcināta rūpība un uzmanība, nodrošinot atmiņās paliekošu garšu pieredzi.

Arī restorānu nedēļas piedāvājums nav izņēmums. Uzkodā šitaki sēņu un selerijas velingtons, lazdu rieksti, salvija, stracciatella.

Pamatēdienā būs 3 izvēles:

  1. Savvaļas mencas fileja, lāčpurni, kraukšķīgs kukurūzas krēms
  2. Urugvajas black angus liellopa teppanyaki, stobra kaula smadzenes, liellopa sirds, melnsakne, portvīna mērce
  3. Šiso lapu un vasabi lazanja – ziedkāposts, melnsakne, lāčpurni, vegāns demi glace mērce

Desertā būs creme Caramel, apelsīnu un godži čatnijs.

Restorānu nedēļas ēdienkarte pieejama tikai ar rezervāciju!

Īpašie piedāvājumi:

  • Piedāvājumā veģetārs ēdiens
  • Piemeklētu dzērienu cena: 25€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Vecrīga, Miesnieku iela 4.

12. Restorāns “Meat Chef”

Meat Chef restorāna ēdienkartē ir pārliecinoši gaļas ēdieni un ne tikai! Āzijas, Amerikas un Eiropas garšas satiekas kopā ar restorāna interpretāciju un garšas izjūtu.

Uzkodā būs baudāms jaunlopa tartars, kaperi, šalotes sīpoli, anšovi, extra virgin olīvu eļļa, sinepes, grilēta bagete VAI govs piena siers, fermentētas bietes, bumbieru gēls, lazdu riekstu praline, nasturcijas lapas.

Pamatēdienā jēra kāja ar garšaugiem (sous vide), grilēti sparģeļi, fondanta kartupelis, dedzinātu sīpolu biezenis, lakšu eļļa, buljona redukcijas mērce VAI stores fileja cepta dzidrinātā sviestā, sakņu selerijas nūdeles, pētersīļu pesto, vītināti plūmju tomāti, foreļu ikru buljona velute mērce.

Desertā zemeņu drumstalu tarte, rabarberu džems, Maskarpone siera vaniļas pogaļas krēms.

Viesi gaidīti katru dienu 2 laikos: 17.00 un 19.30 (apmeklējuma ilgums 2h).

Īpašie piedāvājumi:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 21€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Centrs, Tērbatas iela 41/43.

13. Restorāns “Rosemarine”

Restorāns Rosemarine, nu jau arī tautā iesauktais ”rozmarīns”, ir nesen radusies lieliska vieta, kur ieturēt biznesa pusdienas, rīkot privātus pasākumus ar individuāli izstrādātu ēdienkarti, bezrūpīgi brokastot brīvdienu rītos un vakariņot divatā vai draugu lokā.

Uzkodā būs unča karpačo ar rabarberu musu un līdakas ikriem Vai Strausa gaļas tartars ar trifeļu ikriem un pavasara zaļumu mērci.

Pamatēdienā būs paltusa fileja ar jauno kartupeļu gratēnu, kazas sieru, spinātiem un jauno biešu – citrusa musu VAI jēra gaļas karē ar sparģeļiem, kaperu-ciedru riekstu salsu un zilo burkānu-fenheļa biezeni ar jaunajām skābenēm.

Desertā šokolādes-lazdu riekstu biskvīts ar matcha musu un svaigām ogām.

Piedāvājums ir spēkā no pulksten 17.00.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Centrs, Blaumaņa iela 28

14. Restorāns “Steiku Haoss”

Restorāns Steiku Haoss ir labi zināma vieta Vecrīgā, kur ir viens no plašākajiem steiku piedāvājumiem pilsētā.

Uzkodā būs dūmota pīles krūtiņa, marinētas dzērvenes, biešu sulā izturētas sinepju sēklas, rudzu maizes grauzdiņš, dīgsti un diedzēti graudi.

Pamatēdienā – grilēts Jaunzēlandes antrekots 200g, kūpināta sviesta batāšu biezenis, jauno burkānu un ķirštomātu karstie salāti, dedzināts zaļais lociņš, stobra kaulu sarkanvīna novārījums.

Desertā – kazassiera uzputenis, auzu pārslu ziedputekšņu drumstalojums, rabarberu sorbets.

Īpašie piedāvājumi:

  • Šefpavāra komplimenti: 1

Adrese: Vecrīga, Audēju iela 2

15. Restorāns “Whitehouse”

Whitehouse restorāna komandas mērķis ir radīt neaizmirstamu kulināro pieredzi un sajūtas katram viesim, kas te izvēlas baudīt maltīti.

Uzkodā šeit tiks piedāvāti sparģeļi, melnsakne, olīvas, salvija, kombu mērce.

Pamatēdienā – zandarts, kvinoja, kous-kous, remulāde, puravs, citronzāles-laima mērce VAI antrekots, kukurūzas polenta, selerija sakne, kalette, portvīna mērce.

Desertā Bērnība: Auzu pārslas, putukrējums, zilo tauriņu tēja, balta šokolāde, kazenes.

Restorāns “Whitehouse” nestrādā svētdienās un pirmdienās. Iepriekšējā rezervācija ir obligāta.

Piedāvājums pieejams tikai ar iepriekšēju rezervāciju! Svētdienās un pirmdienās restorāns slēgts.

Īpašais piedāvājums:

  • Piemeklētu dzērienu cena: 35€
  • Šefpavāra komplimenti: 2

Adrese: Centrs, Tērbatas iela 2

Kā jau redzams, restorānu piedāvājums šogad patiešām ir liels.

Tāpēc ceram, ka šis raksta apkopojums būs lielisks palīgs izvēlē par to, uz kuru restorānu paspēt aiziet!

Lai šī Rīgas restorānu nedēļa tev ir gardu garšu salikumu pilna!

One Reply to “Rīgas restorānu nedēļa 2024”

  1. Lai gan šeit ir atzīmēts, ka restorānā “La kanna” ir 1 šefpavāra kompliments, tomēr aizejot uz turieni viesmīļi pavēstīja, ka tā ir kļūda un šādu šefpavāra komplimentu viņi nepasniedz. Un piemeklētu dzērienu cena bija 16 euro, nevis – 15 euro

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *