pavasara rīgas restorānu nedēļa

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa 2022

Šogad, kad palicis jau siltāk un ikdienu pavada saulainas dienas, pavasaris mūs lutinās ne tikai ar labu laiku, bet arī ar pavasarīgām garšām. Pavasara Rīgas restorānu nedēļa šogad norisinās no 18. aprīļa līdz 1. maijam. 

Rīgas restorānu piedāvājums šogad ir ticis sadalīts trijās cenu kategorijās – 20 EUR, 25 EUR un 30 EUR. Šajā cenā tiek iekļauta triju ēdienu maltīte – uzkoda, pamatēdiens un deserts. Rakstā varēsi atrast visus restorānus, to atrašanās vietu un arī piedāvājumu. 

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumi kartē

Ērtākai pārskatīšanai zemāk kartē esam izvietojuši visus restorānus, kas piedāvā savu īpašo pavasara ēdienkarti Rīgas restorānu nedēļas ietvaros.

  • Dzeltenīgā krāsa – 20 EUR piedāvājumi
  • Tumši zilā krāsa – 25 EUR piedāvājumi
  • Violetā krāsa – 30 EUR piedāvājumi

Kartē norādītie Rīgas restorāni

Šajā sadaļā apkopojām visus restorānus, kas piedalās pavasara Rīgas restorānu nedēļā 2022. 

Vari arī izvēlēties kādu no sekojošajām saitēm, lai uzreiz nonāktu pie tev vēlamās cenu kategorijas:

Kategorija 3 ēdieni par 20 EUR 

Šogad pavasara Rīgas restorānu nedēļas ietvaros maltīti par 20 EUR ir iespējams nobaudīt divos restorānos – Cabo Cafe un Medus.

1. Cabo Cafe restorāns ir mājīga vietiņa ar skaistu skatu uz Ķīšezeru. Pavasara restorānu nedēļā Cabo Cafe cienās viesus ar laša seviči uzkodā un olu liķiera krēmu desertā. Savukārt pamatēdienam būs veselas trīs izvēles iespējas, ieskaitot arī veģetāru opciju. Varēs izvēlēties starp pīles rillette, grilētu makreles fileju ar jūras veltēm vai veģetāro velingtonu.

Arese: Mežaparka rajons, Roberta Feldmaņa iela 8A.

2. Restorāns Medus piedāvā nobaudīt maltīti Eiropas virtuves gaumē. Uzkodā viesi tiks cienāti ar Baltijas siļķi un jaunajiem kartupelīšiem, savukārt pamatēdienā varēs mieloties ar liellopa vaigiem sarkanvīna mērcē. Desertā gardēžiem būs medus kūka ar saldējumu un karameli. 

Adrese: Vecrīga, Skārņu iela 9

Kategorija 3 ēdieni par 25 EUR

Pavasara Rīgas restorānu nedēļā nobaudīt maltīti par 25 EUR varēs doties uz 10 dažādiem restorāniem, kas uzskaitīti šajā sadaļā.

1. Restorāns AC Lounge atrodas viesnīcā AC Hotel Riga. Šajā restorānā varēs mieloties ne tikai ar mūsdienu Eiropas, bet arī ar Spāņu virtuves gardumiem. Šajā pavasara restorānu nedēļā AC Lounge uzkodā piedāvās izvēlēties starp jūras ķemmītēm ar kūpinātu fenheļa musu vai veģetāriem kazas siera salātiem. Pamatēdienā izvēle būs starp lēni gatavotu trusi vai grilētu selerijas saknes steiku. Desertā Pavlovas deserts ar karamelizētiem rabarberiem.

Adrese: Klusais centrs, Dzirnavu iela 33.

2. Restorāns B Bārs atrodas pašā Vecrīgas sirdī, Doma laukumā. Burvīgā restorāna atmosfēra šajā pavasarī tiks papildināta ar gardu piedāvājumu gan visēdājiem, gan veģetāriešiem. Uzkodā būs kraukšķīga biete ar kazas siera krēmu vai creme brulee ar Carnikavā kūpinātām reņģēm. Pamatēdienā būs teļa gaļas lāpstiņa  ar kartupeļu un sparģeļu terīni, veģetārais piedāvājums tāds pats tikai bez gaļas. Desertā Rīgas ķiršu balzama šokolādes kūka.

Adrese: Vecrīga, Doma laukums 2

3. Beef Room ir brīvas atmosfēras restorāns, kur piedāvājumā ir augstas kvalitātes liellopa gaļa, taču netrūkst opciju arī veģetāriešiem. Uzkodā būs trīs veidu biešu karpačo ar pašmāju kaltētiem ķiršu tomātiem. Pamatēdienā būs sarkanvīna mērcē gatavoti liellopa vaigi un pērļu grūbas. Veģetāriešiem – orzotto ar baravikām un gailenēm. Desertā varēs mieloties ar gardu biezpiena drumstalkūku, pasniegtu ar smiltsērkšķu mērci un svaigām ogām.

Adrese: Vecrīga, Grēcinieku iela 25.

4. Restorāns Bon Vivant savus viesus jau vairākus gadus iepazīstina ar beļģu alu un tradicionāliem beļģu ēdieniem. Šoreiz piedāvājumā lēni vārīta teļa gaļa ar tunča mērci uzkodā un pikants cālis ar tomātu saldu pamatēdienā. Desertā varēs nobaudīt auksto marcipāna kūku ar maltām pistācijām un zemeņu mērci.

Adrese: Vecrīga, Mārstaļu iela 8.

5. Čarlstons restorāns Rīgas centrā strādā jau vairāk kā 20 gadu garumā, katru dienu gatavojot ēdienus un tos dūmojot alkšņu malkas dūmos. Pavasara restorānu nedēļas piedāvājumā ir laša ar krējuma, laima putām uzkodā. Pamatēdienā būs jēra stilbs, sutināts garšaugos, pasniegts ar zaļo zirnīšu un kartupeļu biezeni. Desertā – apelsīnu creme brulee.

Adrese: Centrs, Blaumaņa iela 38/40

6. Čemodāns restorāns ir vieta, kur ceļot ar garšu palīdzību pa visu Eiropu. Uzkodā tiek piedāvāts pīles aknu muss ar ābolu-brūkleņu čatniju. Pamatēdienā varēs izvēlēties starp pīles krūtiņu ar biešu risotto vai mencas fileju un melno lēcu ragū. Desertā bezē rulete ar smiltsērkšķu, medus gelu.

Adrese: Centrs, Ģertrūdes iela 39.

7. Duvel’s Pub restorāns ir gastrobārs, kas veidots eleganta kroga stilā. Šis Eiropas virtuves pārstāvis pavasara restorānu nedēļā priecēs ar auksti kūpinātu lasiu ar trifeļu siera musu uzkodā, bet pamatēdienā varēs nogaršot jēra gaļas steiku ar kartupeļu biezeni un sojas pupiņu salātiem. Desertā tiks pasniegts kārtainās mīklas Millefeuille ar olu krēmu un ogām

Adrese: Vecrīga, Meistaru iela 10/12

8. Restorāns Niklāvs ir gardu ēdienu un skaistas mākslas apvienotājs, jo restorāns ticis pie vārda iedvesmojoties no 20.gs. latviešu gleznotāja Niklāva Strunkes. Baudot mākslu, varēs baudīt arī gardu auksti kūpinātu lasi ar kartupeļu kroketi uzkodā. Pamatēdienā izvēle starp jūras zāles svietsā gatavotu sama fileju vai kukurūzas cāļa fileju. Desertā šokolādes kūka ar pavasarīgu priežu čiekuru sīrupa zefīru. 

Adrese: Vecrīga, Mārstaļu iela 1.

9. Restorāns OZO ir golfa kluba restorāns, kas ir sagatavojis lielisku pavasara maltītes piedāvājumu. Uzkodā būs sparģeļu krēmzupa ar čorizo čipsiem. Pamatēdienam ir veselas 3 izvēles – mencas fileja ar putotu kartupeļu biezeni, dārzeņu slāņmija ar plūkātu vērša astes gaļu vai uz oglēm cepts baklažāns ar balto pupiņu biezeni. Piedāvājums draudzīgs veģetāriešiem. Desertā čia sēklu pudiņš ar piparmētru un zemeņu novārījumu.

Adrese: Mīlgrāvis, Mīlgrāvja iela 16

10. Tinto restorāns ir vislabāk zināms ar savu plašo un izsmalcināto vīna piedavājumu. Arī Rīgas restorānu nedēļa ir laiks, kad Tinto par papildus 40 EUR piedāvā maltītei piemeklēt piemērotus vīnus. Uzkodā varēs nobaudīt pavasara gurķu gaspačo, savukārt pamatēdienā būs ūdenskrešu risotto ar kazas sieru vai Latvijas foreles ar batātes kūciņām. Desertā rabarberu un ingvera krēms brulē.

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 59.

Kategorija 3 ēdieni par 30 EUR

Par 30 EUR maltītes ir sagatavojuši veseli 25 izsmalcināti Rīgas restorāni. Tā kā izvēle ir patiesi liela, tad šajā sadaļā uzskaitīsim gardos piedāvājumus, lai vari vieglāk izvēlēties.

1. 3 pavāru restorāns “Tam labam būs augt” – atklātas virtuves tipa restorāns, kur varēs ne vien baudīt gardu maltīti, bet arī vērot tās pagatavošanas procesus. Uzkodā restorāns piedāvās sparģeļus ar kazas sieru. Pamatēdienā būs izvēle starp jēru sarkanvīna mērcē vai veģetāru mangoldu pildītu ar tofu un šitake. Deserts sastāvēs no rabarberiem un mandelēm. 

Adrese: Jēkaba kazarmas, Torņa iela 4

2. Restorāns 5 elementi ir skaista vieta, kur nobaudīt Eiropas virtuves ēdienus. Šoreiz piedāvājumā ir stracciatella kā uzkoda. Pamatēdienā tiek piedāvātas grilētas pīļu sirsniņas vai veģetārajā variantā grilētas zaļās pupiņas. Desertā varēs nobaudīt meringu, krēmsieru, juzu biezeni un ogas.

Adrese: Klusais centrs, Elizabetes iela 7

3. Restorāns Amber arī piedāvā viesiem ieskatīties maltītes gatavošanas procesā ar atvērtās virtuves tipa stūrīti. Eiropas garšas šeit mijās ar mūsu pašu latviešu gardumiem. Uzkodā varēs nobaudīt kraukšķīgas vistas Bao maizīti. Pamatēdienā būs terijaki lasis. Savukārt desertā varēs nogaršot “Earl Grey” Tējas Kubs Briošs.

Adrese: Vecrīga, Aspazijas bulvāris 22

4. AOK City restorāns ir vieta, kur laipni tiek gaidīti visi. Piedāvātais ēdiens ir no vispasaules ar vietējo garšu notīm. Pavasarīgajā piedāvājumā ir pieejamas iespējas arī veģetāriešiem. Uzkodā būs lēni gatavota laša fileja un siltas sālītu gurķu nūdeles vai marinēts, dedzināts baklažāns ar cukurzirņu humusu. Pamatēdienā būs sama filejas steiks vai kūpināts tofu pēc izvēles. Desertā – augļu tarte.

Adrese: Centrs, Stabu iela 30

5. Restorāns CUT – starptaustiska ēdienkarte, īpašu uzmanību veltot uz grila pagatavotajām maltītēm. Piedāvājuma uzkodā būs pašmāju karsti kūpināta laša fileja ar foreles ikriem. Pamatēdiena piedāvājumā ir sviestā cepta zandarta fileja vai piena teļa karbonāde. Desertā varēs nobaudīt karamelizētu ābolu tarti. 

CUT restorāns piedalās restorānu nedēļā sākot ar 25. aprīli. 

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 73.

6. Restorāns DOM ir augstas klases restorāns, kas šogad ir izvēlējies piedāvāt veģetāru maltīti. Tā sastāvēs no topinambūru zupas uzkodā, paipalas, selerijas, miso un dillēm pamatēdienā. Savukārt desertā būs šokolādes muss, vaniļas putas, baltā šokolāde, rabarberu meringa.

Adrese: Vecrīga, Jauniela 16

7. Entresol restorāns ir izsmalcināts un šarmants, piedāvājot viesiem pašu labāko. Arī šeit būs divas izvēles iespējas, ņemot vērā arī veģetāriešu vēlmes. Uzkodā būs izvēle starp palijas un dārzeņu seviči. Pamatēdienā varēs izvēlēties nobaudīt mencas fileju ar graudu putru vai jauno kāpostu ar graudu putru. Desertā piena saldējums. Par papildus samaksu 15 EUR apmērā tiks piemeklēti arī dzērieni.

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 22

live riga restorānu nedēļa
Attēls ņemts no Live Riga FB profila

8. Esplanāde restorāns iepriecina ar izsmalcinātām un gaišām telpām, kur viesi varēs nobaudīt gardu maltīti. Uzkodā būs ceptas jūras ķemmītes ar pancetta un ziedkāpostu biezeni vai liellopa gaļas tartars ar olu krēmu. Pamatēdienā viegli kūpināta pīles krūtiņa ar ābolu un selerijas biezeni vai cepta akmeņasara fileja ar sparģeļiem. Desertā krēms brule.

Esplanāde restorāns piedalās restorānu nedēļā sākot ar 25. aprīli. 

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 55.

9. Fabrikas restorāns atrodas Ķīpsalā pie pašas Daugavas, ar skaistu skatu uz pilsētu. Arī šis restorāns ir īpaši parūpējies par veģetāru maltītes piedāvājumu. Uzkodā varēs izvēlēties starp brieža gaļas tartaru ar gurķu vai vidusjūras dārzeņu ratatuju ar gurķu, avokado salsu. Pamatēdienos būs lēni gatavota un viegli kūpināta cūkas fileja vai meža sēņu orzotto. Desertā – citronu – smiltsērkšķu posset ar viskija saldējumu.

Adrese: Ķīpsala, Balasta dambis 70

10. Ferma restorāns atrodas pretī gleznainajam Viesturdārzam, Klusajā centrā. Restorāna maltītēs vienmēr vērojams latviešu tradicionālo ēdienu pieskāriens. Šoreiz uzkodās izvēle starp Latvijas Zivju terīni ar redīsiem vai kazas siera kūku. Pamatēdienā izvēle starp balto sparģeli, stores fileju vai liellopa medaljonu. Lieliska izvēle gan visēdājiem, gan veģetāriešiem. Desertā mandeļu Mille feulle ar Ricottas siera mussu.

Adrese: Klusais centrs, Valkas iela 7

11. Garage restorāns patiesībā ir izsmalcināts vīna bārs. Tas viesiem ļaus nobaudīt vushka ēņu pelmeņus ar biešu redukcijas mērci. Pamatēdienā būs lēni gatavots jēra stilbs ar brokoļu krēmu vai ziedkāpostu sacepums ar zaļajiem sparģeļiem. Deserta piedāvājumā ir baltās šokolādes – selerijas muss ar fenheļu saldējumu, rabarberu gēlu un ceptu balto šokolādi.

Adrese: Centrs, Elizabetes iela 83/85

12. Grand Palace hotel restorāns ir izsmalcināts, augstas klases restorāns viesnīcā. Arī šoreiz restorāns piedāvās nobaudīt gardu maltīti elegantā un šarmantā atmosfērā. Uzkodā tiks piedāvāts kazas siers burrata. Pamatēdienā varēs nobaudīt Amerikas hanger steiku. Savukārt desertā būs papaijas un laima muss – svaigi un pavasarīgi.

Adrese: Vecrīga, Pils iela 12.

13. Kaļķu vārti tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Rīgas restorāniem. Tas atrodas skaistā Vecpilsētas ieliņā. Piedāvājums arī šoreiz ir krāšņs un ar izvēli. Uzkodā būs cukīni un “Līcīšu” kazas jaunsiera rullītis ar lakšiem. Pamatēdienu varēs izvēlēties no viegli kūpinātas sama filejas ar ziedkāpostu biezeni vai grilēta jēra rampsteika piparmētru garozā ar murķeļu gruboto. Desertā gliemezis rabarberos. 

Adrese: Vecrīga, Jauniela 20

14. Restorāns Kolonāde. Mūsu stāsti… Tā ir vieta, kas piedāvā nobaudīt tradicionālos latviešu ēdienus ar burvīgu skatu uz Latvijas Nacionālo operu. Šopavasar piedāvājumā viegli dūmota ātes fileja vai sparģeļu-kvinojas krokete uzkodā. Pamatēdienā – piparots teļa gaļas rostbifs vai spinātu risoto. Desertā pavasara Rīgas restorānu nedēļas laikā varēs nobaudīt rožu-šampanieša glazūrkūciņu ar aveņu un sāļās karameles saldējumu.

Adrese: Centrs, Brīvības bulvāris 26

15. La Kanna restorāns darbojas pēc principa – viegli un gaumīgi. Arī restorānu nedēļas piedāvājums iepriecina ar ko vieglu un gardu. Uzkodā būs soiras siera Fondue ar sezonas dārzeņiem un grauzdētu maizi. Pamatēdienā veselas 3 izvēles – vermutā sutināta truša kāja ar kartupeļu-burkānu confit, varavīksnes foreles fileja ar lakšos ceptiem pavasara dārzeņiem vai lakšos cepti dārzeņi ar pašmāju vegāniskā siera-trifeļu putām. Desertā avokado krēms.

Adrese: Centrs, Tērbatas iela 5

16. Restorāns Mio izceļas no citiem ar īpaši romantiski iekārotu interjeru. Šajā pavasara restorānu nedēļā pie Mio varēs nobaudīt plūkātu foreli ar balto sparģeli uzkodā. Pamatēdienā būs lēni gatavots vērša antrekots ar mārrutku kroketi vai krēmīgs ķirbju risoto ar rikotas siera kroketi. Desertā būs iespēja nogaršot medus drumstalas ar svaigsieru.

Adrese: Centrs, Blaumaņa iela 15

17. Ogle restorāns piedāvā Āzijas virtuvi. Līdz ar to arī šajās divās nedēļās būs iespēja nobaudīt interesantas un neierastas garšas. Uzkodā būs burkānu tar-tars ar jogurta-tahini mērci. Pamatēdienā būs varavīksnes foreles balotīne ar riekstu sviestu, kartupeļu fondants ar granātābolu un sumaku, pavasara dārzeņi. Desertā – meža ogu mussa deserts ar Rīgas melnā balzāma coulís.

Adrese: Vecrīga, Kaļķu iela 4

18. Osta restorāns piedāvā nogaršot Eiropas virtuves ēdienus, šoreiz sniedzot arī veģetāru piedāvājumu. Uzkodā būs soira siers ar pavasara zaļumiem, dzelteno tomātu biezeni, un kaltētu bieti. Pamatēdienā būs izvēle starp 3 ēdieniem – mencas fileja ar kartupeļu canneloni, paipalas kājas confit un paipalas krūtiņa vai lakšu, siera ravioli ar Parmezāna putām. Desertā rabarberu napaleons.

Adrese: Ķīpsala, Matrožu iela 15

19. Rosemarine restorāns arīdzan ir parūpējies par lielisku piedāvājumu.  Uzkodā varēs izvēlēties starp jauno spinātu, piparmētru krēmzupu vai biešu karpačo ar lauku mājas sieru. Pamatēdienā izvēle starp sviestā ceptu mencu ar siltajiem bulgura, kaperziedu salātiem vai truša balotīni ietīti auksti kūpinātā bekonā ar krāsnī ceptu batātes biezeni. Desertā pavlova glāzītē ar zaļo pistāciju,  Baileys liķiera krēmu un aroniju, ķiršu musu.

Adrese: Centrs, Blaumaņa iela 28

20. Restorāns RŪM Sarunu Bārs ir vieta, kur valda rosība un atkal satikšanās ar draugiem. Pavasara restorānu nedēļā ir padomāts arī par veģetāriem piedāvājumiem. Uzkodā būs laša tartars vai cepti sezonas sparģeļi ar plaucētu olu. Pamatēdienā – cepta skrei menca ar svaigiem gurķu salātiem vai kartupeļu gnocchi ar sparģeļiem. Desertā būs garda baltās šokolades un pistāciju Lavas kūka.

Adrese: Centrs, Aristida Briāna iela 9a.

21. Snob restorāna bohēmiskais iekārtojums ar lieliskiem Eiropas virtuves ēdieniem ir varens savienojums. Uzkodā šoreiz viesus sagaida ziedkāpostu krēmzupa. Pamatēdienā varēs nobaudīt mencas fileju, zaļo zirnīšu – spinātu biezeni. Savukārt desertā būs brulē krēms, avenes, kazenes, karamele, bezē cepumi.

Adrese: Centrs, Raiņa bulvāris 6

22. Restorāns Steiku Haoss ir labi zināma vieta Vecrīgā, kur ir viens no plašākajiem steiku piedāvājumiem pilsētā. Uzkodā būs Latvijas liellopa filejas tartars, paipalu olas dzeltenums, mārrutku majonēze, redīsi, garšaugu maizes grauzdiņi. Pamatēdienā būs grilēts Latvijas liellopa filejas steiks. Desertā – cigoriņu krēms, rabarberu mērce, lazdu riekstu pralinē. Par papildus 15 EUR varēs iegūt arī īpaši maltītei piemeklētus dzērienus.

Adrese: Vecrīga, Audēju iela 2

23. Two more beers restorāns izceļas ar papildus ēdienu maltītē. Uzkodā būs pīļu stilbu buljonzupa. Tam sekos starpēdiens, kas sastāvēs no foreles filejas. Tikai tad viesus sagaida pamatēdiens, kas būs liellopa pavēdere, kastaņi sarkanvīna mērcē, medū un sinepēs glazētas saknes, sīpolu biezenis, baravikas. Desertā – šokolādes kūka ar alus putām.

Adrese: Vecrīga, Kalēju iela 9/11

24. Whitehouse restorāna komandas mērķis ir radīt neaizmirstamu kulināro pieredzi un sajūtas katram viesim, kas te izvēlas baudīt maltīti. Uzkodā šeit varēs nobaudīt fēru salu lasi, Unagi zuti, gurķi, arbūzu redīsu, Nori lapas, tapioku. Pamatēdienā būs melna menca un sarkanās garneles vai ASV Short Rib Teļa mīkstā gaļa. Desertā varēs baudīt rabarberu un balto šokolādi.

Restorāns piedalās restorānu nedēļā sākot ar 26. aprīli līdz 30. aprīlim.

Adrese: Centrs, Tērbatas iela 2

25. Zilā govs restorāns piedāvā nobaudīt saviem visiem tradicionālu latviešu virtuvi. Šoreiz ir arī lielisks veģetārās maltītes piedāvājums. Uzkodā būs pieejamas brusketas ar humusu un mini tomātu salātiem vai ķirbju krēmzupa. Pamatēdienā Latvijas liellopa filejas steiks ar dzelteno zirņu un zilo kartupeļu biezeņiem vai dārzeņu lazanja ar kazas sieru un baravikām vai zandarts ar biešu biezeni un spinātu mērci. Desertā – millefoglie ar svaigām ogām un zemeņu mērci.

Adrese: Vecrīga, Meistaru iela 21.

Lai šī Rīgas restorānu nedēļa tev ir gardu garšu salikumu pilna!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *