Gardas un veselīgas vakariņas vegānu restorānā “Resnais ķirbis”

Vecrīgā, Grēcinieku ielā atrodas lielisks vegānu restorāns “Resnais Ķirbis” (Fat Pumpkin) ar plašu ēdienu klāstu. Šī restorāna ēdienkarte patiešām pārsteidz ar dažādo uzkodu, pamatēdienu un savaigēdāju ēdienu piedāvājumu. Tur var nobaudīt burgerus, hotdogus, zupas, makaronu ēdienus, salātus, risoto un, protams, saldos ēdienus un kūkas. Patīkami, ka šeit burgerus var nobaudīt arī tie, kam nav labas attiecības ar glutēnu, jo ir iespējams pasūtīt savu burgeru ar maizi, kas to nesatur, vai nobaudīt “kailo burgeru”, kas ir bez maizes. Smūtiju un dažādu veselīgu dzērienu, kā arī kokteiļu klāsts ir vairāk kā apmierinošs. Izvēlēties no plašās ēdienkartes nebūs viegli.

Var garšīgi un pilnvērtīgi paēst bez gaļas!

Šo restorānu apmeklēju kopā ar mammu, zinot, ka viņai noteikti patiks izmēģināt ko šādu, un tieši tā arī bija. Restorāna izvēle bija lieliska, šī pieredze mums patiesi lika apjaust, ka ēdieni bez gaļas un dzīvnieku izcelsmes produktiem nekādā gadījumā nav garlaicīgi vai negaršīgi. Šis restorāns ir lielisks pierādījums tam, ka garda un daudzveidīga maltīte ir pagatavojama arī neatņemot nevienam dzīvību vai liekot ciest dzīvniekiem. Pie tam maltīte, kas gatavota no augu valsts produktiem, ir veselīgāka mums pašiem. 

Mūsu izvēle

Es nobaudīju ēdienu, ko sauc “kailais burgers”. Kailais, jo burgera maizes vietā tiek izmantotas salātlapas, starp kurām ir tomāti, avokado, marinēti gurķi, paprika un mērcīte. Komplektā nāca arī fritēti kartupelīši un garda mērce. Dzērienā izvēlējos smūtiju “Very bery”, kas sastāvēja no apelsīna, laima, banāna, smiltsērkšķa un upenēm. Mana mamma izvēlējās svaigo avokado un gurķu tartaru, kas viņai  ļoti garšoja. Viņa nobaudīja  smūtiju “Detox”, kas tiek gatavots no spinātiem, banāna, piparmētrām, gurķa, pētersīļiem, citrona, dillēm un selerijas. 

Smūtijus sagatavoja ļoti ātri un glāzes tilpums bija liels, arī uz pamatēdienu ilgi nebija jāgaida. Pārbaudījām paši, kā ar vegānu ēdienu var pamatīgi pieēsties – tā, ka lieliskā izskata kūkām vietas nepietika. Tādēļ desertus paņēmām līdzi. Es izvēlējos “snikeru”, kas pārsteidza ar ķiršu pildījumu un bija ļoti gards. Mana mamma izvēlējās aveņu siera kūku, kas, lai arī vegāniska, garšoja lieliski, un nezinot nevarētu pateikt, ka tā nav gatavota no ierastajiem produktiem.

Interjers un atmosfēra

Restorāns iekārtots vienkārši, bet gaumīgi, pelēkos toņos, un tam ir lieli logi ar skatu uz dzīvīgo Vecrīgas ielu. Uz sienas pamatīgs oranžs akcents – uzzīmēts resnais ķirbis. Apkalpošana bija laipna un raita. Vienīgais, ko gribētos citādāk – mazliet vairāk telpas starp galdiņiem. Ja gadās sēdēt blakus kādam skaļākam pārim vai kompānijai, tas var būt traucējoši.

Rezumē

Kopumā man viss patika, un es noteikti gribēšu aiziet atkal. Ēdiens bija tiešām garšīgs, sātīgs un bagātīgs. Atmosfēra un apkalpošana ļāva mums labi pavadīt laiku kopā. Patiesi esam pārsteigti par lieliskajiem ēdieniem bez gaļas, un mamma, šīs pieredzes iespaidā, plāno savas tuvojošās dzimšanas dienas ballītes viesus pārsteigt ar šāda veida ēdieniem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.