Unikāla koncepta restorāns – Max Cekot Kitchen

Pilsētā, kurā vienmēr notiek attīstība un augstākās virsotnes sasniegt pūlas simtiem uzņēmumu vienlaikus, izcelties nav vienkārši. Taču tas noteikti nav arī neiespējami, ko ir pierādījis Rīgas jaunais restorāns Max Cekot Kitchen.

Tas priecē pilsētas gardēžus ar unikālu darbības konceptu, neparastu lokāciju, modernu interjeru un sezonāliem gardumiem, ko nogaršot piedāvā degustācijas ēdienkarte.

Industriāla apkārtne, kas ieintriģē

Max Cekot Kitchen ir jauns restorāns, kas atvēries 2018.gada rudens sākumā un jau viena gada laikā ir spējis sevi pierādīt kā labāko jauno restorānu pasaules valstu garšu piesātinātajā Rīgā. Nebaidoties riskēt, šefpavārs Maksims Cekots izveidoja vienīgo koncepta restorānu Rīgā, kas ir atvērts viesiem vien trīs dienas nedēļā.

Šāds darbalaiks izvēlēts tāpēc, ka vidēji tieši 3 dienas nedēļā cilvēki velta dažādu pasākumu, koncertu un restorānu apmeklēšanai. Kvalitāti Max Cekot Kitchen restorāns vērtē pirmajā vietā, tāpēc pārējās nedēļas dienas tiek pilnvērtīgi izmantotas, lai radītu jaunu ēdienkarti ar neparastiem ēdieniem un garšu kombinācijām.

Max Cekot Kitchen saviem viesiem piedāvā unikālu izsmalcināta restorāna konceptu – gan iekšēji, gan ārēji. No ārpuses skatam paveras industriālas apkārtnes ieskauta ķieģeļu ēka, kas senāk kalpojusi par kokapstrādes rūpnīcu un pašlaik ir vairāk kā 100 gadu sena. Tai garām ejot, reti kurš šo vietu uzreiz spētu asociēt ar modernu un mūsdienīgu restorānu. Vieta ir unikāla un tieši pēc šī principa restorānam tika meklēta izvēlētā ēka.

Līdz perfekcijai noslīpētas detaļas

Ieejot iekšā Max Cekot Kitchen restorānā, skatam paveras mūsdienīgs un estētiski minimāls iekārtojums ziemeļnieciski vēsajos toņos. Interjerā manāmas koka detaļas, kas kalpo ne vien par modernu akcentu, bet arī pauž stāstu par ēkas pirmsākumiem. Spirālveida kāpnes ir renovētas un tās kalpo par telpas centrālo objektu, kuru nav iespējams nepamanīt. Tāpat restorānā atrodami meža koki, kas telpai piešķir īpašu noskaņu.

Restorāns īpašu vērtību piešķir katrai personībai, darbiniekam un viesim, objektam un interjera priekšmetam, ēdienam un tā sastāvdaļai. Rūpīgas uzmanības pievēršana smalkām detaļām un to noslīpēšana līdz perfekcijai ir viens no šī restorāna galvenajiem darbības pamatprincipiem.

Restorāna gaisā virmo ne vien burvīga atmosfēra, bet arī gardu ēdienu aromāti, jo restorāna centrā darbojas atvērtā virtuve. Tā izveidota, lai lauztu barjeru ar restorāna viesiem un ļautu viņiem ieskatīties maltītes radīšanas procesā. Restorāna mērķis ir sniegt iespēju tā viesiem gūt lieliskus iespaidus, uzdot interesējošus jautājumus, dalīties ar savām idejām un palīdzēt restorānam pilnveidoties.

Pašlaik norisinās renovācija un restorāna telpas tiek papildinātas – notiek vertikālas siltumnīcas būvēšana restorānā telpu otrajā stāvā. Turpmāk tur tiek plānots audzēt dārzeņus, ziedus, zaļumus un garšvielas visa gada garumā. Vertikālas augu audzēšanas koncepts ļauj būtiski ietaupīt zemes platību un vienlaikus izaudzēt vairāk augus un dārzeņus. Gaidāmā siltumnīca tiks dalīta divās daļās – vienā no tām tiks audzēti pašmāju augi un jau pārbaudītas vērtības, savukārt otrā daļa tiks veltīta eksperimentālai audzēšanai un jaunu garšu atklāšanai.

Unikāls gastronomiskais piedzīvojums

Restorāns Max Cekot Kitchen saviem viesiem piedāvā nobaudīt sezonālu set tipa ēdienkarti jeb degustācijas ēdienkarti 85 EUR vērtībā. Tradicionālas ēdienkartes vietā, restorāna viesi tiek pārsteigti ar gardu maltīti 10 kārtās. Katra viesošanās Max Cekot restorānā ir unikāla un neatkārtojama. Restorāns piedāvā nogaršot ēdienus, kas balstīti uz mūsdienu virtuvi un oriģinālu pieeju.

Katra maltīte pārtop par īstenu piedzīvojumu un nedēļas spilgtāko notikumu. Tieši tāds ir restorāna darbinieku mērķis – lutināt viesus ar neaizmirstamu gastronomisko pieredzi un sniegt burvīgu garastāvokli.

Pārsteiguma ēdienkarte ir tiešām pārdomāta un rūpīgi izstrādāta arī tiem, kuri uzturā nelieto gaļu, tāpēc pieejama ir arī veģetāra opcija 75 EUR vērtībā. Pie maltītes iespējams pieskaņot īpaši izmeklētus vīnus 65 EUR vērtībā vai gardus un atspirdzinošus bezalkoholiskus dzērienus 50 EUR vērtībā.

Max Cekot Kitchen ir pirmais restorāns Latvijā, kas piedāvā tikai un vienīgi degustācijas ēdienkarti un, kura īpašnieks ir pats šefpavārs. Restorāna komanda vēlas mainīt Latvijas gastronomijas ieradumus, un lai restorāna apmeklējuma laikā viesiem būtu iespēja nobaudīt kaut ko īpašu. Max Cekot Kitchen iestājas par vērtībām, kas nav tikai par ēdienu, bet arī par visu, kas iekļauts tā pagatavošanā un nobaudīšanā. Šis ir stāsts par cilvēku attieksmi pret to, ko viņi ēd, par komandas darbu, par mūziku, par viesmīlību un spēju piedāvāt viesiem jaunas vērtības un emocijas.

Max Cekot Kitchen koncepts piesaista uzmanību, interjers un ēdieni liek sajusties gaidītam, kamēr ēkas ārējā pašprezentācija ieintriģē un pauž par zināmu noslēpumainību, ko atklāt aicināti gan vietējie pilsētas iedzīvotāji, gan arī izcilu garšu entuziasti no visas pasaules.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.