restorānu nedēļa 2020

Rīgas restorānu nedēļa 2020

Katru gadu pavasarī un rudenī Rīgā norisinās īpaši gardēžiem piemērots pasākums – Rīgas restorānu nedēļa. Šogad tās ir veselas divas nedēļas, kuru laikā apmeklētājiem ver vaļā durvis 44 restorāni visā Rīgas pilsētā. Šī ir lieliska iespēja paciemoties vairākos restorānos un par draudzīgām cenām nobaudīt sezonālos gardumus, ko pagatavojuši profesionāli šefpavāri.

Šoruden Rīgas restorānu nedēļa norit no 12. līdz 25. oktobrim, kas ir jau 17. rīkotā restorānu nedēļa. Kā ierasts, restorāni dalās divās cenu kategorijās. Uzkodu, pamatēdienu un desertu iespējams nobaudīt par lielisku cenu – 20 vai 25 eiro.

Ar saiti uz Pavasara Rīgas restorānu nedēļa 2022 nonāksi pie aktuālā šī gada restorānu nedēļas piedāvājuma.

Restorāni

Kategorijā 3 ēdieni par 20 EUR piedalās sekojoši restorāni:

1. AC LOUNGE restorāns – radoša atmosfēra un mūsdienu Eiropas virtuvei raksturīgi ēdieni. Viesiem tiks piedāvātas brī siers, ķirbis un ogas uzkodās, un lēni gatavots kukurūzas cālis vai sama fileja pamatēdienā.
Adrese: Centrs, Dzirnavu iela 33

2. Restorāns AFTER – tradicionālas Eiropas virtuves garšu kombinācijas viesnīcas Wellton Riverside SPA Hotel 1. stāvā. Gardēžiem ir iespēja šeit nogaršot lēni ceptu pērļu vistiņu ar sautētu kāpostu krēmu vai sama fileju rupjmaizes riekstu garoziņā.
Adrese: Vecrīga, 11.novembra krastmala 33

3. Kafejnīca ANNAS DĀRZS – mājīga gaisotne, visapkārt dārza zaļumi un pa logu redzams Daugavas rāmais plūdums. Annas Dārzs šoruden viesus cienās ar bieža gaļas karpačo uzkodā un plucinātām brieža gaļas kroketēm panko mīklā pamatēdienā.
Adrese: Pārdaugava, Mūkusalas iela 44

4. Restorāns ANDREJOSTAS KVARTĀLS – vispasaules ēdienkarte un rosīga atmosfēra piepildīta ar regulāriem pasākumiem un dzīvo mūziku. Šis ir vienīgais restorāns, kurš šoruden viesus cienās ar vegānisku maltīti – sākot ar meža sēņu vafeli līdz pat grilētam augu valsts burgeram un ceptiem āboliem.
Adrese: Centrs, Eksporta iela 1a

5. Restorāns B-BĀRS – vieta Vecrīgā, kur ļauties brīvam mirklim un baudīt labāko no Eiropas un Latvijas virtuves. Šogad piedāvājumā tādi ēdieni kā kadiķogās un džinā tvaicēta zandarta fileja ar puķkāpostu biezeni vai sviestā cepti vīnogu lapu rullīši ar truša gaļas, kviešu graudu un krēmsiera pildījumu.
Adrese: Vecrīga, Doma laukums 2

6. Restorāns BEEF ROOM – brīvas atmosfēras restorāns ar augstas kvalitātes liellopa gaļu, kā arī veģetāriem un zivju ēdieniem. Šogad gan viesi tiks cienāti ar Latvijā audzēta strausa gaļas steiku un gardu ābolu drumstalkūku desertā.
Adrese: Centrs, Grēcinieku iela 25

7. Restorāns BON VIVANT – pirmais beļģu alus krogs Rīgā, kurš iepazīstina Rīgas iedzīvotājus ar beļģu aliem un tradicionālākajiem beļģu ēdieniem. Restorānu nedēļas ietvaros šeit varēs nogaršot antrekota steika šašliku ar piecu garšvielu maisījumā ceptu ķirbi.
Adrese: Centrs, Mārstaļu iela 8

Restorāni Rīgā dāvanu karte

8. Restorāns CUT – starptautiska ēdienkarte ar akcentu uz grilā gatavotiem ēdieniem un ekoloģisko produktu izmantošanu. Īpašajā rudens Restorānu nedēļas piedāvājumā ir heka fileja ar zaļo zirnīšu-kartupeļu biezeni vai piena sivēna rulete ar sviestā gatavotu kartupeli.
Adrese: Centrs, Elizabetes 73

9. Restorāns ČARLSTONS – Rīgas klasika, kur ik dienu satiekas pilsētas urbānās vides ritmi un laukos kurināta ugunskura dūmu smarža. Vakariņās te varēs baudīt noturētas upeņu marinādē, viegli kūpinātas cūkgaļas ribiņas un desertā nogaršot tumšās šokolādes kūku ar vīnā briedinātiem ķiršiem.
Adrese: Centrs, Blaumaņa iela 38/40

10. Restorāns ČEMODĀNS – vieta, kur gaumīgas mūzikas pavadījumā izbaudīt spāņu, itāļu, franču, portugāļu un arī latviešu iemīļotākos ēdienus. Šoruden – akmeņplekstes fileju vai brieža muguras steiku ar krāsnī ceptām bietēm un seleriju, meža sēnēm un sarkanvīna-valriekstu mērci.
Adrese: Centrs, Ģertrūdes iela 39-25

11. Restorāns DUVEL’S PUB – gastrobārs, veidots eleganta kroga stilā, kas neuzbāzīgi mudina uz glāzi laba alus, uzkodām, steiku vai mīdijām. Vakariņās te varēs nobaudīt grilētu jūras asariu ar ingveru un ķiplokiem, pasniegtu ar garšaugu eļļā ceptiem briseles kāpostiem.
Adrese: Vecrīga, Meistaru iela 10/12

12. Restorāns EASY WINE – unikāla koncepta restorāns, kas saviem viesiem piedāvā iespēju nobaudīt pa glāzei 60 dažādu stilu un garšu vīnus. Restorāna nedēļas īpašais piedāvājums viesus lutinās ar pildītu truša gaļas ruleti ar kazas sieru un melnajām plūmēm kraukšķīgā bekonā ar ābolu biezeni un dzērveņu mērci.
Adrese: Vecrīga, Audēju iela 4

13. Restorāns ELEMENTS – restorāns viesnīcas „Tallink Hotel Riga” telpās, kur nobaudīt gardu maltīti no šefpavāra vai iespēju to pagatavot pašam. Šoruden uzkodā zandarta seviče ar ābolu un cidoniju salsu, bet pamatēdienā jēra rampsteiks ar ķirbju-grūbu sautējumu, ceptu baraviku un sarkanvīna mērci.
Adrese: Centrs, Tallink Hotel Riga, Elizabetes 24

14. Restorāns ESPLANĀDE – vieta, kur gaišās un omulīgās telpās baudīt gardu maltīti ar skatu uz gleznaino Esplanādes parku. Arī šeit rudens garšas tiks viesiem nodotas caur ķirbja akcentiem, baudot sutinātu cūkas pavēderi ar zvaigžņu anīsa mērci, ķirbja biezeni, dārzeņu podiņu ar kartupeļu biezeni un rupjmaizi.
Adrese: Centrs, Elizabetes iela 55

15. Restorāns FERMA – iespēja Klusajā centrā nobaudīt noturētu Latvijas liellopa gaļu, savvaļas meža brieža gaļu, Baltijas lasi, Latvijā audzētas garneles, kā arī Latvijas kulināro mantojumu. Te varēs nobaudīt pīles krūtiņu, grilētu ķirbi, kraukšķīgiem sīpoliem un sarkanvīna mērci vai zandartu sviesta mērcē ar ziedkāpostu.
Adrese: Klusais centrs, Valkas iela 7

16. Restorāns HERCOGS ĶĪPSALA – Daugavas krastā esošais restorāns piedāvā internacionālu ēdienkarti ar izsmalcinātiem ēdieniem. Šo divu nedēļu laikā viesiem sagatavots īpašs piedāvājums – karamelizēta un kaņepju sviestā cepta Baltijas menca ar kūpinātu kartupeļu biezeni, marinētu ķirbju, fenheļa un salikorniju salātiem un upes vēžu mērci.
Adrese: Pārdaugava, Balasta dambis 70

17. Restorāns KEY TO RIGA – vieta, kas ar savu atmosfēru ļaus izbaudīt gan mūsdienīga restorāna kultūru, gan sajust Rīgas vēstures elpu. Maltīti šeit varēs sākt ar meža sēņu krēmu brilē un turpināt ar kaperu un zaļumu sviestā ceptu samu ar ķirbju polentu un baraviku mērci.
Adrese: Vecrīga, Doma laukums 8a

18. Restorāns LAIVU CENTRS – aizvedīs Jūs prom no pilsētas skriešanas un atvedīs uz vietu, kur satiekas Eiropas garšu mūzika ar Āzijas notīm. Šoruden te piedāvāta grūbu bukstiņputra ar baravikām un liellopa mēle ar puķkāpostu biezeni. Saldajā – kraukšķīgais bezē ar šokolādi.
Adrese: Maskavas forštate, Krasta iela 7

19. Restorāns LOCALE – pats labākais no Latvijas dabas, agrākais no vietējām siltumnīcām un izcilākais no vietējām saimniecībām. Restorānu nedēļas ietvaros te būs īpaši pagatavota grilēta upes foreles fileja ar mīdijām, kā arī uz oglēm cepti liellopa filejas medaljoni ar Babaganušu, baravikām, krēmsieru un sarkanvīna mērci.
Adrese: Centrs, Grēcinieku iela 8

20. Restorāns MIELOTAVA – omulīgs un mājīgs restorāns, kurš atrodas Rīgas vēsturiskajā rajonā, Čiekurkalnā. Piedāvājumā lēni gatavota briežgaļa ar biešu humusu, karamelizētiem burkāniem, kraukšķīgu salviju un meža ogu mērci, bet veģetāriešiem izdosies nogaršot Latvijas meža sēņu risoto.
Adrese: Vidzemes priekšpilsēta, Čiekurkalna 1. līnija 34-1A

21. Restorāns MIO – antīkais interjers, mežģīnes, sveces un romantika, arī ēdienkarte ļoti vilinoša: daudzveidīga salātu izvēle, svaigas jūras veltes. Restorānu nedēļas piedāvājumā ir lēni gatavota teļa karbonāde ar ceptiem sakņu dārzeņiem un tumšā alus mērci vai fritētas rīsu un baraviku bumbiņas ar baraviku velutē mērci un cieto sieru Gran Moravia.
Adrese: Centrs, Blaumaņa iela 15

22. Restorāns MOLTTO WINE AND GRILL – piedāvājumā organiskie, biodinamiskie un naturālie vīni no visas pasaules – gan plaši pazīstamām saimniecībām, gan mazām nišas saimniecībām. Šeit varēs nogaršot zandarta fileju ar kartupeļu kugeli vai medū glazētu pīļu kājas konfitu ar dārzeņu biezeni.
Adrese: Centrs, Ģertrūdes iela 20

23. Restorāns NEIBURGS – Interjeru raksturo daudz gaismas un viegluma, ēdienu – laikmetīgu tendenču un tradīciju apvienojums un pieņemamas cenas. Šeit piedāvājumā brieža gaļas muguriņa ar pastinaka-bumbieru biezeni vai ķiploku sviestā cepta zandarta fileja ar cukurzirnīšu biezeni.
Adrese: Vecrīga, Jauniela 25/27

24. Restorāns NIKLĀVS – interjerā manāmi latviešu taustiskie elementi, ēdienkartē – vienkārši ēdieni ar oriģinālu pasniegšanas veidu. Šoruden – cepta jūras līdakas fileja ar kartupeļu-biešu biezeni vai lēni gatavota pīles fileja ar tītara kroketi. Desertā karamelizētas plūmes ar upeņu zefīru.
Adrese: Centrs, Mārstaļu iela 1

25. Restorāns No 73 – Izsmalcināta sezonālā ēdienkarte, kvalitatīvu vīnu karte, izcils serviss, stila izjūta un īpaša atmosfēra. Te varēs nogaršot liellopa vaigus ar sālī ceptiem sezonāliem dārzeņiem, griķu nūdelēm sēņu un piparu mērcē vai griķus ar sēnēm, sezonālajiem dārzeņiem trifeļu eļļā.
Adrese: Centrs, Tērbatas iela 73

26. Restorāns OSTA – greznas vakariņas ar skatu uz naksnīgu Rīgas panorāmu vai lietišķas pusdienas nepiespiestā gaisotnē – tas viss te ir iespējams. Šeit piedāvājumā ir Latvijas asara fileja ar upes vēža kroketi un dārzeņu šifonādi, ko noslēgt ar smiltsērkšķu marmelādi ar baltās šokolādes musu.
Adrese: Pārdaugava, Matrožu iela 15

27. Restorāns OZO – īsts atpūtas stūrītis gan tiem, kas vēlas aizmukt no pilsētas kņadas, gan tiem, kas vienkārši vēlas baudīt izcilu maltīti ar tik pat lielisku skatu. Piedāvājumā izvēle starp ceptu mencas fileju, fritētu reņģi ar kāļu biezeni vai zemā temperatūrā gatavotiem teļa vaigiem un jaunlopa mēli ar kāļu biezeni.
Adrese: Mīlgrāvis, Mīlgrāvja iela 16

Restorāni Rīgā dāvanu karte

28. Restorāns SNOB – bohēmisks dizains apvienojumā ar gardiem ēdieniem un lielisku servisu sniedz klientiem vēl nebijušu garšas un estētiskā baudījuma pieredzi. Maltīti varēs iesākt ar ķirbju-bumbieru krēmzupu, ko turpināt ar cūkgaļas karbonādi vai virziņkāposta rullīšiem.
Adrese: Centrs, Raiņa bulvāris 5/6

29. Restorāns SOKRĀTS – izsmalcināti ēdieni, lieliski deserti un dzērieni kopā ar gaišo, eleganto interjeru un lielisku apkalpošanu. Šeit vakaru varēs iesākt ar liellopa gaļas karpačo ar Latvijas marinēto sēņu izlasi un mazsālītu olas dzeltenumu, ko turpināt ar ceptu foreli vai lēni gatavotu cūkgaļas stilbiņu.
Adrese: Centrs, Elizabetes iela 21

30. Restorāns STEIKU HAOSS – izcili cepts steiks un Mežonīgo Rietumu atmosfēra. Šī rudens Restorānu nedēļā te varēs nobaudīt grilētu Latvijas liellopa filejas steiku ar sviesta ķirbju, kalē un melnplūmju salātiem, ceptu ķiploku un batāšu biezeni, čilī mārrutku sviestu, liellopa buljona sarkanvīna novārījumu.
Adrese: Vecrīga, Audēju 2

31. Restorāns TAPAS TAPAS – Wellton Riga Hotel & SPA 1. stāva restorāns, kas piedāvā klasisku ēdienu izvēli, ko iedvesmojusi gan mūsdienu Latvijas, gan pasaules ēdienu garšas. Šo un nākamnedēļ – brieža gaļas fileja marinēta garšvielās ar Rīgas melnā balzāma piedevu, pasniegta ar kraukšķīgiem sezonas sakņaugiem, gaileņu un baraviku mērci.
Adrese: Centrs, Vaļņu iela 49

32. Restorāns TINTO – piedāvā ne tikai baudīt pasaules labākos vīnus par demokrātiskām cenām, bet arī izcilu Latvijas garšas Vidusjūras virtuvi ar maksimālu sezonas produktu izmantošanu. Te varēs izbaudīt pašu kūpinātu cūkas plecu ar rudens salātiem vai pašu kūpinātu foreli, rudens salātiem ar Muskatķirbi un kalē.
Adrese: Centrs, Elizabetes iela 61

33. Restorāns TWO MORE BEERS – jauna alus vieta Vecrīgā ar vairāk kā 100 dažādu alu piedāvājumu un izcili pagatavotiem, alu komplimentējošiem ēdieniem. Restorānu nedēļas laikā uzkodā ir lauku asinsdesa, kam seko brieža gaļas burgers ar brūkleņu čatniju.
Adrese: Centrs, Kalēju iela 9/11

34. Restorāns ZILĀ GOVS – Šeit iespējams nogaršot īstu zilo govju steiku, kas restorānā ir ļoti iecīnīts. Restorānu nedēļā gan varēs nobaudīt pildītu foreli ar spinātu musu vai liellopa filejas steiku cidoniju glazūrā ar sviestā ceptiem sezonas dārzeņiem.
Adrese: Vecrīga, Meistaru iela 21

Kategorijā par 25 EUR piedalās sekojošie restorāni:

1. 3 PAVĀRU RESTORĀNS “TAM LABAM BŪS AUGT” – atklātās virtuves tipa restorāns, kas piedāvā nobaudīt mūsdienu latviešu virtuvi. Viesiem būs iespēja nogaršot kāli un štovētus kāpostus ar sivēnu vai veģetārajā versijā ar sīpolu pīrāgu.
Adrese: Vecrīga, Torņa iela 4

2. Restorāns DOME – izsmalcināts zivju restorāns, kuram zivis piegādā mazās zivju audzētavas un arī paši zvejnieki. Īpašajā Restorānu nedēļas piedāvājumā varēs nogaršot kūpināta sama fileju uzkodā un stores fileju ar ceptu ābolu biezeni pamatēdienā.
Adrese: Vecrīga, Miesnieku 4

3. Restorāns ENTRESOL – elegants restorāns, ietērpts restorānu kultūras dzimtenes – Francijas – šarmantajā veidolā šefpavāra Raimonda Zommera vadībā. Šoruden uzkodā 3 veidu knapas un pamatēdienā kūpināta Latvijas zemnieku saimniecībās audzētas cūkgaļas fileja un topinambūru slāņmija, graudu putra.
Adrese: Centrs, Elizabetes iela 22

4. Restorāns FOREST – izsmalcināts interjers un Latvijas modernās un Eiropas klasiskās virtuves ēdieni, kas pielāgoti dabas un lauku velšu sezonalitātei. Te viesi varēs nogaršot 80 grādos 8 stundas gatavotas cūku ribiņas ar kaņepju sviestā ceptu pastinaku, selerijas sakni, burkānu, kartupeli un sarkanvīna – teļa buljona mērci.
Adrese: Centrs, Raiņa bulvāris 21

5. Vīna bārs GARAGE – stilīga vieta interesantu vīnu un ēdienu baudīšanai. Stila izjūta, mākslas klātbūtne un īpaša atmosfēra ir tas, kas vislabāk raksturo Berga Bazāra pērli Garage. Šeit var nobaudīt Latvijas savvaļas brieža steiku ar pikanto kimči ķirbju biezeni vai veģetārā versijā puravu mīklā pildītas Latvijas meža baravikas ar baltvīna – sviesta mērci.
Adrese: Centrs, Elizabetes iela 83/85

6. Restorāns GUTENBERGS – restorānā ar brīnisķīgu panorāmas skatu virs Vecrīgas jumtiem viesnīcas 5.stāvā varēs nobaudīt kartupeļu klimpas ar baravikām un kūpinātu vietējo Mozarellas sieru vai lēni gatavotu pīles kāju ar kartupeļu gratīni, plūmju mērci, pīļu aknu musu.
Adrese: Vecrīga, Doma laukums 1

7. Restorāns KAĻĶU VĀRTI – trijos stāvos izvietots restorāns ar izteikti sezonālu ēdienkarti ar Latvijas lauku, mežu un ūdeņu bagātībām. Viesus cienās ar Bērzaines buka gaļas ragū ar sarkano kāpostu biezeni vai kartupeļu klimpām ar violeto kartupeļu pulveri. Desertā noslēpumainā ”rozā lēdija rudens mētelī”.
Adrese: Vecrīga, Jauniela 20

8. Restorāns KOLONĀDE. MŪSU STĀSTI… – mūsdienīgi latviskais interjers apvienojumā ar sezonāli krāsaino ēdienkarti un kvalitatīvo vīna karti padarīs svētkus neaizmirstamus. Šo vai nākošnedēļ šeit jānogaršo liellopa pleca steiks vai grilēts rieksta ķirbis, ar medus bumbieri desertā.
Adrese: Centrs, Brīvības bulvāris 26

9. RESTORĀNS 3 – ēdienkartes, kas atspoguļo mūsdienu kulinārijas tendences pasaulē: pilnvērtīgākās un tīrākās savvaļas veltes. Restorānu nedēļas piedāvājums ir dalīts starp truša gaļas kroketi ar karamelizētu pastinaku biezeni un baraviku glazūrmērci vai brekša kroketi ar karamelizētu pastinaku biezeni un belugas lēcu vinegretmērci.
Adrese: Vecrīga, Kalēju iela 3

10. Restorāns STAGE 22 – moderna vieta, kura apvieno izsmalcinātu virtuvi un aizraujošu skatu uz Latvijas Nacionālo operu no brīnišķīgās 8.stāva terases. Uzkodā varēs nogaršot zivju zupu, bet pamatēdienā teļa gaļas ragū ar sezonālajām sēnēm un pērļu sīpoliem.
Adrese: Vecrīga, Aspazijas bulvāris 22

Visus restorānus un to rudenīgās maltītes iespējams apskatīt portāla LiveRiga.com rakstā Rudens Rīgas restorānu nedēļa.

Restorāni Rīgā dāvanu karte

Par restorānu izvēli pēc gaisotnes

Piedalīšanās restorānu nedēļā ikvienam sniedz iespēju iepazīt jaunas vietas un atrast savu iecienītāko restorānu. Katrs restorāns izceļas ar sezonālās ēdienkartes interpretāciju, interjeru un radīto gaisotni, tāpēc šis ir īstais laiks atrast savu favorītu.

Bieži vien uz restorāniem dodamies svinēt svētkus un īpašus dzīves notikumus un atmosfēra ir izšķirošā – tikai vienam ir svarīga eleganta vide, otram skaists skats un trešajam romantiska noskaņa. Šī gada restorānu nedēļā varēsi apciemot gan klasiska, gan unikāla koncepta restorānus.

Neatkārtojama rudens garša

Katrs restorāns ir sagatavojis īpaši ekskluzīvu ēdienkarti ar trīs ēdieniem, kurus iespējams nobaudīt tikai un vienīgi šo divu nedēļu laikā Rīgas restorānu nedēļas ietvaros. Ikviena restorāna mērķis ir sniegt apmeklētājiem neatkārtojamu rudens garšu.

Uzkodās un desertos dominē klasika– ķirbju un ābolu garšas. Pamatēdienos ir novērojama plaša gaļas un zivju ēdienu variācija, un teju katra restorāna piedāvājumā par rudeni liek manīt sēnes. Desertu ēdienkartēs īpaši izceļas brūklenes, cidonijas, smiltsērkšķi un citas ogas.

Ābolu deserti, protams, ir neatņemama rudens maltītes sastāvdaļa, tāpēc tie pieejami visdažādākajās variācijas – žavēti āboli, karamelizēti, ābolu zefīri, drumstalkūkas, tartes u.c.

Par papildus cenu iespējams iegādāties maltītei piemeklētu dzērienu. Jāpiebilst, ka šī opcija nav katrā restorānā. Taču restorānu, kas šo iespēju piedāvā, dzērienu cenas ir no 3 līdz 20 EUR.

Veģetārais piedāvājums

Nenoliedzami ir manāms, ka ar katru gadu ar vien lielāks cilvēku skaits sāk samazināt gaļas patēriņu uzturā vai nelietot to nemaz, pievēršoties veģetāram vai vegānam dzīvesveidam. Arī restorāni savā piedāvājumā ar katru gadu pievieno ar vien vairāk veģetāras opcijas.

Šogad veģetāra uztura piekritēji var baudīt restorānu nedēļas maltīti 5 restorānos, no kuriem viens ir piemērots arī vegāniem.

Veģetāriešiem šī gada restorānu nedēļas ietvaros būs iespēja nogaršot tādus gardumus kā kartupeļu – dārzeņu slāņmiju ar karamelizētiem āboliem; Latvijas meža sēņu risotto; grilētu riekstu ķirbi; kartupeļu klimpas ar baravikām un kūpinātu vietējais Mozarellas sieru; grilētu vegāno burgeru u.c. ēdienus.

Kopā veģetārās opcijas šogad ir ieviesuši 24 restorāni, no kuriem ir iespēja visas 3 maltītes baudīt veģetāras 5 restorānos. Lai atvieglotu orientēšanos starp daudzajiem restorāniem, veģetārās opcijas baudāmas zemāk norādītajos restorānos:

  • 3 PAVĀRU RESTORĀNS “TAM LABAM BŪS AUGT”.
  • Restorāns ANDREJOSTAS KVARTĀLS (ar vegāno maltīti).
  • Restorāns GUTENBERGS.
  • Restorāns MIELOTAVA.
  • Restorāns SNOBS.

Lai izdodas atklāt jaunas rudens garšas un labi pavadīt laiku!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *