Rīgas Restorānu nedēļa 2019

Katru gadu gan pavasarī, gan rudenī Rīgā norisinās restorānu nedēļa. Tās ir pilnas septiņas dienas, kuru laikā apmeklētājiem ver vaļā durvis desmitiem labāko restorānu visā pilsētā. Īsteniem gardēžiem šī ir lieliska iespēja paciemoties vairākos restorānos un nobaudīt sezonas gardākos ēdienus, ko pagatavojuši pieredzējuši un profesionāli šefpavāri.

Šoruden Rīgas restorānu nedēļa norit no 7. līdz 13. oktobrim, kas ir jau 16. rīkotā restorānu nedēļa. Kā ierasts, restorāni dalās divās cenu kategorijās. Uzkodu, pamatēdienu un desertu iespējams nobaudīt par lielisku cenu – 15 vai 20 eiro.

Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumi kartē

Zemāk esam kartē izvietojuši visus restorānus, kas piedāvā savu īpašo rudens ēdienkarti Rīgas Restorānu nedēļas ietvaros. Tumši zilie punkti ir restorāni, kuru piedāvājums maksā 15 EUR personai, bet lillā punkti ir restorāni, kuru piedāvājums maksā 20 EUR personai.

Kartē norādītie restorāni

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: “AC Lounge”, “Amber”, “Annas dārzs”, “Astor”, “Atelpa”, “Avalon”, “B-Bārs restorāns”, “Bon vivant”, “C.U.T.”, “Čarlstons”, “Čemodāns”, “Duvel’s Pub”, “Elements”, “Equus”, “Fifty Six°N Twenty Four°E restorāns”, “Hercogs Ķīpsala”, “Hercogs Mežaparks”, “Laivu centrs”, “Mielotava”, “Mio”, “Moltto Grill&Wine”, “Muzeja restorāns”, “Osta”, “Ozo restorāns”, “Piramīda”, “Sokrāts”, “Steiku haoss” un “Tinto”.

Savukārt, kategorijā par 20 eiro piedalās: “3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!””, “Bibliotēka No.1 restorāns”, “Dome”, “Entresol”, “Garage”, “Gutenbergs terase”, “Kaļķu vārti”, “Kolonāde. Mūsu stāsti”, “MUUSU”, “Restorāns 3” un “Stage 22”.

Par restorānu izvēli pēc atmosfēras

Piedalīšanās restorānu nedēļā sniedz lielisku iespēju iepazīt jaunas vietas un atrast savu iecienītāko restorānu. Tie tomēr ir tik dažādi un katrs izceļas ar savu īpaši radīto atmosfēru, tāpēc restorānu nedēļa ir īstais laiks atrast savu favorītu.

Ja Annas Dārzā spēsi sajust dabas pieskārienu un mieru, tad Bibliotēkā NO1 sastapsies ar interjera iekārtojumu kā no jaunākā modes žurnāla vāka. Restorāns Equus apmeklētājus priecē ar mājīgāku iekārtojumu latviskā stilā, kur sastopas senais un vienkāršais ar jauno un izsmalcināto. Savukārt restorānā Fifty Six°n Twenty Four°e maltītes laikā varēsi apbrīnot Rīgas panorāmu no 12. stāva un izbaudīt Eiropas virtuvi. Tā varētu turpināt ar pārējiem desmitiem restorānu, taču tev patīkamākā restorāna atklāšana ir tevis paša ziņā.

Rudens garša

Ēdieni atšķiras no restorānu ikdienas piedāvājumiem, sniedzot apmeklētajiem īstenu un neatkārtojamu rudens garšu. Katrs restorāns ir sagatavojis īpaši ekskluzīvu ēdienkarti ar trīs ēdieniem, kurus iespējams nobaudīt tikai un vienīgi šajā nedēļā. Šogad restorānu ēdienkartēs noteikti manāms rudens pieskāriens.

Uzkodās un desertos dominē ķirbju un ābolu garšas. Būs iespējams nobaudīt tādus ēdienus kā ķirbju krēmzupas; biešu tartes; rudens dārzeņu ratatuju; sautētas stepes baravikas; karamelizētu kirbi ar lazdu riekstiem; smilšu mīklas pīrāgu ar gaileņu pildījumu, un daudzus citus gardus ēdienus. Desertu ēdienkartēs ir atrodami tādi saldie ēdieni kā ābolu drumstalkūkas; medus kūkas; dzērveņu pīrāgi; šokolādes biskvīti u.c.

Pamatēdienos tiks piedāvāti galvenokārt zivju un liellopu ēdieni, to starp, dūmota forele; uz oglēm cepts asaris; lēni gatavots zandarts; cepta Baltijas menca; lēni gatavots liellopa medaljons; liellopa fileja ar gailenēm; uz oglēm gatavotas jēra ribas u.c.

Par papildus cenu iespējams iegādāties maltītei piemeklētu dzērienu. Šī opcija nav katrā restorānā. Taču restorānu, kas šo iespēju piedāvā, dzērienu cenas ir no 3 līdz 15 eiro.

Veģetārais piedāvājums

Nenoliedzami ir manāms, ka ar katru gadu ar vien lielāks cilvēku skaits sāk samazināt gaļas patēriņu uzturā vai nelietot to nemaz, pievēršoties veģetāram vai vegānam dzīvesveidam. Vegānisms Latvijā vēl joprojām nav pārāk izplatīts, tāpēc īsti vegānu opciju restorānos ne vienmēr izdodas atrast. Taču veģetāriešiem šī problēma ir mazāk aktuāla vai nepastāv nemaz. Tas tāpēc, ka restorānos sāk parādīties ar vien vairāk veģetāras opcijas. Rīgas restorānu nedēļa nav izņēmums.

Daudzu restorānu šefpavāri šī gada restorānu nedēļas ēdienkartē ir iekļāvuši veģetārus ēdienus. Veģetāriešiem šī gada restorānu nedēļas ietvaros būs iespēja nogaršot tādus gardumus kā kūpinātu baklažānu ar pelēko zirņu humusu, cidonijām un sēņu buljona mērci; mājās gatavotus kukurūzas tortellini; burkānu biezeni ar alū marinētiem sīpoliem un mārrutku gēlu; griķu pankūku ar gaileņu krēmu, dedzinātu puravu un baraviku putām un daudzus citus.

Kopā veģetārās opcijas šogad ir ieviesuši 18 restorāni, kuri, lai atvieglotu orientēšanos starp daudzajiem restorāniem, ir norādīti zemāk:

“Amber”, “Avalon”, “Bibliotēka No.1 restorāns”, “Entresol”, “Equus”, “Garage”, “Gutenbergs terase”, “Hercogs Ķīpsala”, “Hercogs Mežaparks”, “Kaļķu vārti”, “Kolonāde. Mūsu stāsti”, “Laivu centrs”, “MUUSU”, “Mielotava”, “Mio”, “Muzeja restorāns”, “Sokrāts” un “Tinto”.

Lai izdodas palutināt savas garšas kārpiņas un izbaudīt lielisko restorānu radīto rudens atmosfēru!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.