Restorāns Ferma

Randiņš ar sievu restorānā Ferma

Ja gribas dzīvot laimīgi un saticīgi, tad laiku pa laikam ir sieva jāuzaicina uz randiņu. Jāsakārto lietas tā, lai 2 – 3 stundas varētu netraucēti pavakariņot divatā. Un tad gribas aizvest sievu uz kādu jauku nesteidzīgu vietu, kurā labi pavadīts laiks un ēdienkartes kvalitāte ir labā balansā.

Šoreiz devos uz restorānu Ferma, jo patiesībā šo izvēli manā vietā izdarīja mani kolēģi, kas uzdāvināja FromMe dēvanu karti restorānā Ferma. Jauki, ka cilvēki, ar kuriem ikdienā darbā tiek pavadīts laiks kopā, parūpējas, lai labi pavadu arī laiku ārpus tā.

Došanās uz restorānu

Rezervējām galdiņu otrdienas vakarā – dienā, kurā nav bērniem nevieni trenniņi vai nodarbības, un varējām tos atstāt pie omītes un paši mierīgi izbaudīt vakaru.

Pats restorānā Ferma biju bijis uz biznesa pusdienām, bet sieva bija bijusi svētku pusdienās ar kolēģiem. Pieredze bija ļoti pozitīva, tāpēc arī uz vakariņām devāmies ar patīkamām gaidām par jauko vakaru.

Restorāns atrodas Rīgas centrā pie Viesturdārza. Adrese gan ir Valkas ielā, kas ir maz ieliņa paralēli Hanzas ielai. Pie restorāna ir arī auto stāvvieta klientiem, bet ar brīvu vietu nevajadzētu rēķināties. Mēs auto novietojām turpat uz Valkas ielas.

Ir jauki, ka restorāna apkalpojošais personāls laipni sagaida pie pašām ieejas durvīm un liek justies vienmēr gaidītam. Ierādīja mums galdiņu zālē pa kreisi. Restorāns ir garens ar ieejas durvīm pa vidu – līdz ar to ir divas atseviškas zāles. Ieradāmies īsi pēc 18:00, un varētu teikt, ka bija pa pusei pilns.

Ēdienkarte

Pēc garās darba dienas jutos visnotaļ noguris, bet jau ienākot restorānā, mazliet atplauku. Bija patīkami, ka uzreiz atnesa ūdeni un uzkodiņas. Viesmīle mums izsmeļoši izstāstīja par ēdien karti, jo nebija noskaņojuma dziļi pētīt, kas ir piedāvājuma klāstā. Kad ēdienu izvēles procesā jau sāku mētāties ar visādām asprātībām, kurām vismīle draudzīgi piespēlēja līdzi, bijām jau labi atbrīvojušies un gatavi jaukam vakaram.

Sieva izvēlējās grilētu avakado salātus ar tīģergarnelēm, bet es izvēlējos dienas lomu ar dārzeņu krēmu un gaisīgām upesvēžu putām. Dienas lomā bija tajā dienā Latgalē noķerts sams. Pēc tam vēl pasūtījām iebiezinātā piena fondantu ar saldējumu.

Bijām ieradušies izbaudīt gardu ēdienu nevis kārtīgi pieēsties, tāpēc neko vairāk nepasūtījām. Kopā ar dzērieniem iekļāvāmies 50 EUR, kas arī bija dāvanu kartes summa.

Maltīte

Sākumā atnestajās uzkodās bija divu veidu pašcepta maize ar ar sviestu dažādāiem pesto. Man ļoti garšoja, tādā veidā varēja novērst nelielo uzkrājušos izsalkumu, jo kopš pusdienām bija pagājis jau kāds laiciņš.

Pat neatceros, cik ilgi gaidījām uz ēdienu pagatavošanu, jo bijām aizrunājušies par ikdienišķām lietām.

Jāatzīst, ka tik gardu saldūdens zivi nebiju ēdis. Vispār jau man labāk garšo sālsūdens zivis, jo pārāk bieži esmu aplauzies pie tā, ka saldūdens zivis garšo pēc dūņām, un šķiet, ka arī sams iepriekšējā pieredzē man ne pārāk garšoja. Tāpēc devu Fermas pavāriem iespēju mainīt manu priekštatu par sama gaļu, un viņi to tiešām izdarīja. Burkānu un baklažānu krēmi bija vienkārši burvīgi. Baklažānu krēms gan bija tikai dažas mazas čupiņas, bet, iespējams, tas ir veids, kā pievērst vairāk uzmanību garšas īpasībām.

Avokādo salāti arī bija līmenī un manai sievai ļoti garšoja. Viņa ir cēzara salātu un avokado salātu eksperte, jo spītīgi visos restorānos izvēlas šos ēdienus. Viņa noteikti varētu padalīties par savu pieredzi, kur ir gardākie, sātīgākie, plānākie un kādi vēl nē avokādo salāti. Tāpēc viņas pozitīvajam vērtējumam ir spēks.

Iebiezinātā krēma fondants pārsteidza ar savu interesanto noformējumu. Par garšu – bija tīri OK. Neesmu saldo ēdienu cienītājs, tāpēc mans vērtējums ir visai subjektīvs.

Interjers un atmosfēra

Resorāns iekārtots ļoti gaumīgi un ir siltos tumši brūnos toņos. Cilvēki ir dažādi, bet man, ejot uz labu restorānu gribētos mazliet lielāku personīgo telpu. Galdiņi ir diezgan tuvu viens otram. Mums blakus bija darba kolektīvs ar 8 cilvēkiem, kas bija labā noskaņojumā un apsprieda daudz dažādus viņiem aktuālus tematus. Nevarētu teikt, ka viņi bija skaļi, bet ik pa laikam ar sievu noķērām sevi pie tā, ka klausāmies, ko viņi runā. Tā teikt novērsa mūsu uzmanību no tā, ka esam atnākuši pavadīt laiku kopā nevis noklausīties citu sarunas.

Rezumē

Visā visumā man viss patika, un es noteikti aiziešu atkal.

Ēdiens bija tiešām garšīgs. Atmosfēra un apkalpošana ļāva mums tiešām izbaudīt laiku kopā un labi atpūsties. Ja būtu jādod zvaigznes, tad es dotu 4 zvaigznes, bet 5 zvaigzni pagaidām vēl nevienam neesmu iedevis.

Iesaku to arī citiem, piemēram, aiziet izbaudīt biznesa pusdienu piedāvājumu. Cik atceros tas maksāja 15 EUR, un bija ieklāuti 3 ēdieni un dzēriens. Man liekas ļoti pieklājīga cena šādam restorānam, kur var aizvest  svarīgu biznesa partneri vai aiziet ar kādu darbinieku paēst un aprunāties.

Biznesa pusdiena restorānā Ferma
Biznesa pusdienas restorānā Ferma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *